Izvor: Glas javnosti, Beta, 21.Mar.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška inicijativi za REKOM

NOVI SAD - Šef delegacije Evropske komisije u Beogradu Vensan Dežer podržao je juče inicijativu nevladinih organizacija iz regiona bivše SFRJ za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima (REKOM), prenosi Beta.

Dežer je na otvaranju Šestog regionalnog foruma o tranzicionoj pravdi u Novom Sadu rekao da pristup tematici ratnih zločina treba da ima regionalni aspekt jer su i zločini koji su se dešavali u protekloj deceniji u ratovima na prostoru bivše SFRJ takođe imali regionalni karakter.

- Ništa ne može da bude postignuto bez regionalnog pristupa suočavanju sa prošlošću i istraživanju ratnih zločina - rekao je Dežer.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.