Izvor: Radio 021, 11.Sep.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv vozača Zorana Babića

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv vozača koji je učestvovao u nesreći na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je nastradala Stanika Gligorijević, dok je dvoje putnika lakše, a dvoje teško povređeno, među kojima i direktor Koridora Srbije Zoran Babić.

U optužnom predlogu se navodi da je vozač bio u stanju da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, kao i da je u automobil "opel astra" udario na samoj naplatnoj rampi brzinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od 93 kilometra na čas, iako je ograničenje u zoni naplatne rampe 60.

Vozač koji je vozio automobil "škoda superb" je nakon nesreće koja se dogodila 31. januara zadržan u policiji do 48 sati, a tužilaštvo predlaže kaznu od najmanje pet godina zatvora i meru zabrane upravljanja motornim vozilom, takode od pet godina.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za Glas Amerike rekao da je pogledao snimak nesreće, a ranije je više puta izjavljivao da Zoran Babić nije sedeo za volanom "škode". On je rekao da će "učiniti sve što je u njegovoj moći" da mediji dobiju snimak nadzornih kamera sa naplatne rampe.

"Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne državne organe, kao predsednik Republike, da vam pokažu to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci", rekao je nedavno Vučić.

Podsetimo i da je Insajder nedavno pisao da, uprkos tome što je Babić saopštio da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju, više od šest meseci kasnije njegovo ime, kao v.d. direktora, i dalje se navodi na sajtu ovog preduzeća koje sprovodi neke od najznačajnijih državnih projekata.

Takođe, Zoran Babić je u Agenciji za privredne registre i dalje naveden kao zastupnik Koridora. Da je i nakon ostavke ostao na funkciji v.d direktora pokazuje i njegov potpis na zvaničnom dokumentu koji je donet gotovo dva meseca nakon što je javno saopštio da podnosi neopozivu ostavku. U Vladi Srbije već mesecima ne dostavljaju odgovore na pitanja Insajdera o ostavci Zorana Babića, a odgovor nije stigao ni od samog preduzeća Koridori Srbije.

Autor: RTS, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.