Pacijenti sa simptomima koronavirusa da se jave u Domove zdravlja

Izvor: Luftika.rs, 01.Apr.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijenti sa simptomima koronavirusa da se jave u Domove zdravlja

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da građani koji imaju simptome Kovida-19, poput povišene temperature, kašlja, bola u grlu, treba da se odmah upute u posebne ambulante domova zdravlja opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom.
Kako se navodi, u tim ambulantama će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rendgenski pregled pluća, krvna slika, izmerena temperatura i dato mišljenje za dalje lečenje.
Dodaje se da nije neophodno zvati telefonom domove zdravlja već je dovoljno da se građani jave lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obave pregled.
Kineski stručnjaci: Ova bolest može da se izleči!

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Građani koji osete simptome slične virusu korona - odmah u ambulante

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020

Građani koji osećaju simptome slične virusu korona od danas mogu u posebnim ambulantama domova zdravlja koje su opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom, da provere svoje zdravstveno stanje, rekao je sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić...Vekić je za RTS objasnio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.