Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2010, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno 55. Sterijino pozorje

NOVI SAD - Besedom reditelja Nikite Milivojevića i nastupom beogradskog pozorišta Atelje 212 s čuvenim mjuziklom "Kosa", u režiji Kokana Mladenovića, večeras je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu otvoreno 55. Sterijino pozorje, na kojem će do 4. juna biti izvedeno 17 predstava, uz bogat prateći program.

Obraćajući se mnogobrojnoj publici, u kojoj su bili i ministar kulture Nebojša Bradić, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Milivojević je rekao da prvi put otvara jedan festival i naglasio da mu je drago što je to baš Sterijino pozorje, jer je svoj pozorišni rad počeo baš u Novom Sadu.

Istakavši da se u mnogim sličnim situacijama, razgovorima o pozorištu, ali i o kulturi uopšte, "primećuje uglavnom neko nezadovoljstvo i prilično loše raspoloženje", on je kazao da je ovo prilika u kojoj bi trebalo da proba da bude više "optimista", iako to zvuči pomalo naivno.

"Ali da nismo naivni, zar bismo se uopšte bavili pozorištem?", zapitao je Milivojević i dodao da bi ovaj festival najbolje bilo otvoriti s nekoliko rečenica Ive Andrića jer, kako je rekao, "u svemu oko sebe pronalazim neku njegovu misao".

Podsećajući na reči velikog pisca da "nezadovoljni sobom i prilikama u svojoj zemlji, mi često hvalimo druge zemlje i narode, stvaramo od njih nedostižne uzore" i "pri tom i preterujemo...", Milivojević je istakao da bi te Andrićeve misli mogle, između redova, da budu i priča o pozorištu.

"Ovde smo, mislim, da bismo bili malo srećniji", rekao je poznati reditelj i u prepunoj sali "Jovan Đorđević" otvorio Sterijino pozorje, jedan od najznačajnijih regionalnih pozorišnih festivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoreno 55. Sterijino pozorje

Izvor: Politika, 26.Maj.2010

NOVI SAD – Besedom reditelja Nikite Milivojevića i nastupom beogradskog pozorišta Atelje 212 s čuvenim mjuziklom "Kosa", u režiji Kokana Mladenovića u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu otvoreno 55. Sterijino pozorje, na kojem će do 4. juna biti izvedeno 17 predstava, uz bogat prateći...

Nastavak na Politika...

Otvoreno "Sterijino pozorje"

Izvor: RTS, 27.Maj.2010, 09:22

Besedom reditelja Nikite Milivojevića i mjuziklom "Kosa" Ateljea 212, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu otvoren 55. pozorišni festival "Sterijino pozorje"...Reditelj Nikita Milivojević otvorio 55. "Sterijino pozorje" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Popularni mjuzikl "Kosa",...

Nastavak na RTS...

Otvoreno 55. Sterijino pozorje

Izvor: B92, 27.Maj.2010

Besedom reditelja Nikite Milivojevića i nastupom Ateljea 212 s mjuziklom "Kosa", u režiji Kokana Mladenovića, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu otvoreno 55. Sterijino pozorje...Sterijino pozorje će trajati do 4. juna, do kada će biti izvedeno 17 predstava, uz bogat prateći program...Obraćajući...

Nastavak na B92...

"Kosa" otvorila Pozorje

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2010

Besedom reditelja Nikite Milivojevića i nastupom Ateljea 212 s mjuziklom "Kosa", u režiji Kokana Mladenovića, sinoć je u Srpskom narodnom pozorištu zvanično otvoreno 55. Sterijino pozorje, na kojem će do 4. juna biti izvedeno 17 predstava, uz bogat prateći program.

Nastavak na Radio 021...

Sterijino pozorje počelo uz kritike za selekciju programa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2010

Ovaj pozorišni festival u Beogradu, jedan od najznačajnijih u regionu, otvorila je predstava “Kosa” Ateljea 212 u režiji Kokana Mladenovića, koja je za deo srbijanske pozorišne kritike jedna od najspornijih tačaka u ovogodišnjoj festivalskoj selekciji

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.