Odbojkaši osvojili bronzu

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2017, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši osvojili bronzu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na šampionatu sveta u Poljskoj.

"Orlovi" su u meču za treće mesto posle preokreta savladali selekciju Beglije sa 3:2.

Od početka meča, srpski odbojkaši su preuzeli kontrolu nad rezultatom. Bili su odlični na servisu, strpljivo su igrali, pa su tako i povećavali svoju prednost. Tako je vrlo brzo bilo jasno da reprezentacija Srbije neće imati velikih problema da osvoji prvi set. Na drugom tehničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tajm-autu prednost srpskih odbojkaša bila je 16:9, a do kraja seta su igrali u istom ritmu i osvojili su ga sa 25:17.

Belgija je u drugom setu bila mnogo konkretnija i bolja ekipa. To se pogotovo odnosi na drugi deo ovog dela meča, kada su i ostvarili odlučujuću prenodst.

Grbićeva ekipa je na drugom tehničkom tajm autu vodila sa 16:14, ali pal koncentracije srpskog tima Belgijanci su potpuno iskoristili, dobili drugi set 25:22,  i izjednačili rezultat na 1:1.

Sa anemičnom igrom Srbija je nastavila i u trećem setu. Belgija je kontrolisala dešavanja na terenu, prijem i blok su odlično funkcionisali, za razliku od ekipe Nikole Grbića, i posle 28 minuta igre u trećem setu (25:19) Belgija je došla na korak do osvajanja medalje na kontinentalnom prvenstvu.

Srbija više nije imala izbora i u uvodnom delu četvrtom seta videlo se da ekipa ima još rezervi u borbi za medalju. Luburić je odličnim servisira vratio neophodno samopouzdanje i na prvi tehnički tajm-aut otišlo se sa vođstvom srpskog tima 8:6.

"Orlovi" su održavali minimalnu prednost i na drugom tehničkom tajm-autu i dalje su imali dva poena viška (16:14).

Srbija je imala i tri poena prednosti (19:16), Finska se vratila na 19:18, ali u završnici seta nisu imali nikakve šanse - 25:22. Srbija je odlično počela i peti set, povela je sa 3:0, ali su Belgijanci imali odgovor - 4:4. Ipak, Grbićevi izabranici nisu gubili nadu, ponovo su došli do dva poena prednosti, ali ni rival se nije predavao (10:9).

U uzbudljivom finišu igralo se poen za poen, Srbija je imala dva poena više, Belgija je pretila, ali nije imala rešenje - 15:12.

U finalu će se sastati selekcije Rusije i Nemačke, a taj meč se igra od 20.30.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.