Novi štrajk u Rajaneru

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi štrajk u Rajaneru

Oko 150 od 400 letova aviokompanije Rajaner predviđenih za sredu u Nemačkoj biće otkazano zbog štrajka, rekao je marketinški direktor kompanije Keni Džejkobs.

Dvadesetčetvoročasovni štrajk koji su organizovali nemački sindikati pilota i komercijalnog osoblja počinje sutra u tri po centralnoevropskom vremenu.

Irska niskobudžetna kompanija ranije je navela da putnici mogu besplatno da pomere rezervacije od srede na četvrtak, petak, subotu ili nedelju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kompanija navodi da je to što će ostati 250 letova u Nemačkoj od predviđenih 400 znak da nema većinske podrške tim štrajkovima, zakazanim dok se vode pregovori između Rajanera i nemačkih sindikata Kokpit i Verdi.

U avgustu se Rajaner suočio sa koordinisanim pokretom svog osoblja u pet evropskih zemalja, kada je otkazano 400 letova u sred letnjih odmora što je pogodilo 55.000 putnika.

Štrajk u Nemačkoj prethodi očekivanom evropskom štrajku koji treba u četvrtak u Briselu da ozvaniče sindikati iz Italije, Portugala, Španije, Holandije i Belgije. Oni su u zajedničkom saopštenju pomenuli petak, 28. septembar, kao datum za "najveći štrajk" u istoriji kompanije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk u Rajaneru – otkazano više od 150 letova

Izvor: Danas, 12.Sep.2018, 09:32

Noćas je počeo novi 24-satni štrajk u Rajaneru u Nemačkoj, zbog čega je otkazano između 150 i 400 letova. Članak Štrajk u Rajaneru – otkazano više od 150 letova se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.