NATO razmatra veće angžovanje u borbi protiv Islamske države

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO razmatra veće angžovanje u borbi protiv Islamske države

NATO je saopštio danas da razmatra veće angažovanje u borbi protiv ekstremističke organizacije Islamska država.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da su ministri odbrane NATO-a doneli odluku da ta vojna alijansa sačini nacrt predloga za jačanje i obuku iračke vojske u Iraku.

NATO će iračku vojsku savetovati o pomoći koju, praćenjem vazdušnog prostora Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i Iraka, avioni sistema za nadzor Avaks (AWACS) mogu dati delovanju koalicije koju SAD predvode u borbi protiv Islamske države.

Američki ministar odbrane Ešton Karter pozdravio je odluku NATO-a, ali je rekao da bi "voleo da alijansa učini nešto više".

On je kao primere naveo dokazanu sposobnost NATO-a da sastavi multinacionalne vojne snage i da doprinos manjih država integriše u kolektivni napor.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljska šalje četiri lovca u izviđačke misije NATO na Bliskom Istoku

Izvor: Blic, 15.Jun.2016

Poljska je spremna da pošalje četiri lovca F-16 u izviđačku misiju NATO protiv boraca Islamske države na Bliskom istoku, izjavio danas poljski ministar odbrane...To bi bio prvi doprinos Poljske međunarodnoj koaliciji protiv Islamske države, mada je ministar Antoni Maćerevič naglasio da poljski...

Nastavak na Blic...

NATO razmatra veće učešće u borbi protiv ID

Izvor: RTS, 16.Jun.2016, 10:36

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg saopštio je da su ministri odbrane naložili da se sastavi nacrt predloga za obuku iračke vojske u cilju poraza Islamske države. . Lideri NATO-a će savetovati kako sistem nadzora...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.