Motorhead na Egzitu sledeće godine

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2014, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motorhead na Egzitu sledeće godine

Motorhead, Eagles of death metal, Goblini, Eyesburn i Škrtice prvi su izvođači najavljeni za naredni Egzit festival, u sklopu celine "Rock at Exit".

Na sinoćnjem Koncertu godine na Spensu obelodanjeno je da će ljubitelji rok muzike imati zadovoljstvo da slušaju britanski bend Motorhead, koji će na slavljeničkoj turniji proslaviti 40 godina postojanja. Legendarni britanski bend ima ogromnu bazu obožavalaca na prostorima bivše Jugoslavije, još od šezdesetih godina kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je frontmena Kilmistera, kao jednog od prvih rokera koji su ovde svirali, dočekao i Josip Broz Tito.



Uprkos dugoj karijeri, Motorhead je veoma produktivan bend: u januaru otpočinju rad na svom 22. studijskom albumu kojim će proslaviti 40. godina postojanja benda, a neke od pesama s ovog albuma posetioci će imati priliku da čuju i na Petrovaradinskoj tvrđavi.



Jedan od najzabavnijih rokenrol sastava, kalifornijski Eagles of death metal, prvi put u Srbiji nastupiće na proslavi rođendana Egzita. Eagles of Death Metal najavili su za 2015. izlazak novog, dugoočekivanog albuma. Članovi benda najavljuju ga kao "najveći rok album ikada napravljen".

Domaći teren predstavljaće pank rok bend Goblini, koji je devedesetih stekao ogromnu popularnost u Srbiji. Njihov album "U magnovenju" smatra se jednim od najuticajnijih izdanja na domaćoj sceni, a poslednji studijski album, "Roba s greškom", ustoličio je sastav na regionalnoj pank sceni.

Jedan od najuticajnijih hardkor/rege sastava u regionu, Eyesburn, tokom dvadeset godina na sceni stvoro je prepoznatljiv zvuk, kombinujući žestoke gitarske rifove i rege ritmove koji ih izdvajaju od drugih bendova. Pred publikom iz celog sveta nastupiće i novi bend Škrtice, koja pored kultnog frontmena, Caneta iz Partibrejkersa, obuhvata i članove iz nekoliko poznatih srpskih bendova. Pored Koleta iz Velikog prezira, tu su Boris iz Jarbola i Danilo i Boško iz Straight Mickey and the Boyz.

Egzit 2015. održava se od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, dok će drugi po redu Sea dance festival biti održan od 16. do 18. jula na plaži Jaz u Crnoj Gori. Karte za festival nalaze se u pretprodaji.

Karte po ceni od 5.490 dinara, što je inače 70 odsto niža cena u odnosu na redovnu, su rasprodate. U prodaji se trenutno nalazi ograničen broj ulaznica za 5.990 dinara, kao i kontigent ulaznica za tri dana Sea Dance Festivala po ceni od 2.490 dinara, što je 65 odsto jeftinije od redovne cene. Mogu da se kupe i ulaznice za Egzit kamp, otvoren od 7. do 14. jula, po ceni od 2.990 dinara a i karte za Sea dance kamp (od 13. do 20. jula) koštaju isto.

Sve ulaznice se trenutno mogu kupiti na sajtu gigstix.com.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.