Izvor: Radio 021, 20.Maj.2020, 19:44

Ministar zdravlja Severne Makedonije: Rano je da otvorimo granice kao Srbija

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ocenio je danas da je još uvek rano za otvaranje granica, jer bi time mogao da "padne u vodu" ogroman deo koristi od suzbijanja epidemije.

"Mislim da treba mnogo pažljivije da se pristupi tom pitanju, nema potrebe za žurbom. Srbija je donela odluku da otvori granice, ali za naše uslove to je još rano", rekao je Filipče.

Naveo je da Vlada ima sistem u kojem preko Centralnog štaba odgovara na "apsolutno sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zahteve pojedinaca koji treba da putuju u inostranstvo, stranaca koji dolaze ili makedonskih građana koji se vraćaju".

Filipče je istakao da bi otvaranje granica trebalo da bude koordinisano sa susednim zemljama i da je zbog toga bio u Grčkoj i razgovarao o načinu prelaska granice, a sada čeka grčki odgovor na predloge koje je dao.

Prema njegovim rečima, trebalo bi zajednički naći rešenje za lakši prelazak granica, kako da se izbegnu gužve, da li će biti potrebni testovi i besplatno bolničko lečenje ako neko na putovanju oboli od korona virusa.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.