Izvor: Luftika.rs, 21.Nov.2020, 11:23

“Milosrdni” doktor rešavao muka teško obolele od koronavirusa

Policija u Nemačkoj pokrenula je istragu protiv doktora iz grada Esena, koji se sumnjiči da je svesno usmrtio dva pacijenta sa teškim oblicima zaraze koronavirusom, ubrizgavajući im smrtonosne injekcije.
U saopštenju se navodi da je doktor (44) koji je od februara radio u Univerzitetskoj bolnici u Esenu osumnjičen da je ubio dva muškarca, od 47 i 50 godina, koji su bili na intenzivnoj nezi u veoma ozbiljnom stanju.
Dodaje se da je osumnjičeni koji je uhapšen u sredu priznao jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ubistvo, navodeći da je želeo da poštedi pacijenta i njegovu porodicu dalje patnje, javlja Rojters, a prenosi b92.
List Bild je izvestio da je doktor obavestio porodice pacijenata pre nego što ih je usmrtio.
U Nemačkoj, u skladu sa sudskom presudom, od prošle godine pacijenti mogu da traže da im se život okonča, ali nije jasno da li se to desilo i u ovom slučaju.
Iz bolnice u Esenu su saopštili da je doktor suspendovan i da sarađuju sa policijom u istrazi.
Novozelanđani izglasali pravo na eutanaziju, a na marihuanu zamalo

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.