Mileni Dravić nagrada za životno delo na Nušićevim danima

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mileni Dravić nagrada za životno delo na Nušićevim danima

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Milena Dravić dobitnica je nagrade za životno delo "Nušićevih dana" u Smederevu, saopštio je danas žiri te manifestacije.

"Nušićevi dani" će biti održani od 19. do 28. aprila, a nagrada će dobitnici biti uručena na zatvaranju.

Milena Dravić je u karijeri koja traje skoro 60 godina odigrala oko 160 uloga na filmu i televiziji i oko 20 u pozorištu.

"Njen veliki talenat i zanatska profesionalnost, podržani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << spoljašnjom lepotom, zadivljujućom pojavom, hodom, pokretom, gestom i glasom i nadasve ekspresivnom mimikom i izražajnim očima, rezultirali su izuzetnim glumačkim postignućima", naveo je žiri. Žiri je ocenio da je Milena Dravić "osobena u gotovo svim glumačkim žanrovima" i da ima bogatu glumačku karijeru koju karakteriše svestranost u izrazu, osoben scenski jezik, rečita preciznost u pokretu i duboka sugestivnost.

Žiri su činili glumice Ljiljana Stjepanović, Radmila Živković, profesorka književnosti Miljana Kravić i teatrolog Zoran Maksimović.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.