Lava povredila turiste na Havajima

Izvor: Radio 021, 17.Jul.2018, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lava povredila turiste na Havajima

Najmanje 23 osobe su povređene kada je havajski vulkan Kilauea izbacio lavu i oštetio turistički brod koji je obilazio Veliko ostrvo.

Lokalne vlasti su saopštile da je jedna žena u 20-im godinama ozbiljno slomila butnu kost i da je zajedno sa još troje povređenih, uglavnom u opekotinama, odvedena u bolnicu. Još desetorici povređenih putnika ukazuje se pomoć, ali su njihove povrede lakše.

Lava je načinila veliku rupu na krovu broda, čiji vlasnik Šejn Turpin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kaže da nije ni video ni čuo eksploziju koja je prema plovilu izbacila komade istopljene stene.

Brod je prevozio turiste koji su želeli da vide kako lava iz vulkana teče prema okeanu.

Turpin kaže da vozi turiste brodom godinama i da živi na Velikom ostrvu od 1983.

Vulkan Kilauea izbacuje lavu decenijama, ali su se u maju pojavili novi otvori lave koja je na putu do okeana uništila više od 700 domova.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.