Izvor: Radio 021, 30.Apr.2021, 23:08

Košarkaši Monaka osvojili svoj prvi evropski trofej

Košarkaši Monaka, pobedivši Uniks u Kazanju (86:83) u drugom meču finalne serije, osvojili su Evrokup i prvi evropski trofej u klupskoj istoriji.

Nijednom timovi, smenjujući se u vođstvu, nisu imali prednost koja bi nadmašila šest poena.

Ekipa koju predvodi crnogorski trener Zvezdan Mitrović imala je prednost na poluvremenu (47:46), vodila je većim delom treće deonice, ali je domaći Uniks ipak u samu završnicu ušao sa prednošću (67:66).

Meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se igrao pred oko 5.000 domaćih navijača, ali Monako nije ustuknuo i na nešto više od tri minuta do kraja imao je prednost od 79:73. Ali to je bio samo uvod u veoma uzbudljivu završnicu.

Nakon tajm-auta i serije 10:2, Uniks je imao prednost od dva poena (83:81) na 15 sekundi do kraja. Džalel O‘Brajen je postigao koš i dodatno bacanje zbog faula za novu prednost Monaka, što je Uniksu ostavilo deset sekundi da ponovo preokrene rezultat.

Međutim, Džamar Smit nije pogodio i Uniksu je ostalo samo da napravi novi faul, što je Monako odvelo na konačnih 86:83.

Grej, MVP finalne serije, bio je najefikasniji sa 25 poena, O‘Brajen je dodao 16. U domaćem timu Braun je imao 16 poena i deset skokova.

Oba tima igraće u Evroligi naredne sezone.

Autor: Tanjug, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.