Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokoškov: Nisam sanjao NBA, nego da budem selektor Srbije

Igor Kokoškov, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, izjavio je da su mu se novim angažmanom ostvarili snovi.

"Čast je da predstavljate svoju zemlju, školu košarke iz koje dolazite. Kada sam krenuo sa trenerskim poslom, nikada nisam sanjao da ću biti u NBA, nego da budem selektor reprezentacije", rekao je Kokoškov za klupski TV kanal Sakramento kingsa.

On je dodao da je, uprkos tome što radi u Americi, veoma dobro upućen u evropsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << košarku.

"Otišao sam iz Srbije pre 20 godina, jednu godinu proveo na koledžu, a 19 u NBA. Nikad se nisam distancirao od evropske košarke, trenirao sam i različite reprezentacije u prethodnih 10 godina. Sada sam trener svoje države, što je malo drugačije od svega", poručio je Kokoškov, koji je na prethodnom Evropskom šampionatu osvojio zlato kao selektor Slovenije.

Košarkaški savez Srbije u sredu je imenovao Igora Kokoškova za novog selektora reprezentacije.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.