Koban udarac kod „Osam tamburaša”

Izvor: Politika, 25.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koban udarac kod „Osam tamburaša”

Aleksandra D. (37) udarcem šakom u glavu usmrtio Novosađanin Marko M. (20)

Novi Sad – Juče je novosadska Policijska uprava saopštila da je rasvetlila tragediju koja se na Petrovaradinskoj tvrđavi, u restoranu „Osam tamburaša", dogodila oko ponoći između 21. i 22. oktobra, kada je ubijen Aleksandar D. (37) iz Valjeva.Pod osnovanom sumnjom da je izvršio ubistvo, uhapšen je, uz određivanje mere policijskog pritvora do 48 časova, Novosađanin Marko M. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (20). Nakon isticanja mere zadržavanja biće sproveden nadležnom dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Novom Sadu.

Valjevac je, zapravo, stradao u tuči koja se dogodila u tom objektu kada mu je Novosađanin „zadao udarac otvorenom šakom u predelu glave", od čega je Aleksandar pao na pod, ali je davao znake života i prebačen je u Klinički centar Vojvodine. Lekari su utvrdili da je zadobio tešku telesnu povredu opasnu po život u vidu preloma čeone kosti, zbog čega je, uprkos ukazanoj medicinskoj pomoći, preminuo drugog dana po prijemu u bolnicu.

Pored osumnjičenog Marka M., novosadska policija je lišila slobode, uz određivanje policijskog pritvora, i Vladimira Z. (28) i Jelenu Đ. (23), oboje iz Novog Sada, a protiv njih je već podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Istovremeno, Vladimiru Z. je u prijavi stavljeno na teret i krivično delo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Juče su novinari obavešteni i da je Policijska uprava u redovnom postupku podnela krivičnu prijavu protiv još šest lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kako „Politika" saznaje iz izvora bliskih istrazi, ovo, prema načinu izvršenja, nesvakidašnje ubistvo za ovdašnje prilike, nije odmah razjašnjeno jer je medicinskom osoblju, prilikom prebacivanja sada pokojnog Aleksandra u bolnicu, rečeno da je povreda nastala prilikom uobičajenog pada, a ne u fizičkom obračunu (još se radi na identifikaciji lica koja su ga u besvesnom stanju automobilom odvezla u Klinički centar).

Inače, nastradali Valjevac je radio kao konobar u pomenutom restoranu, ali te noći nije bio na dužnosti, a važio je, kako kažu oni koji su ga poznavali, za blagu i miroljubivu osobu. Istražni organi rade na utvrđivanju motiva najpre verbalnog, a potom fizičkog sukoba koji je prerastao u tragediju.

S. Živković

[objavljeno: 26/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.