Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Građani Srbije se najmanje plaše da će ostati bez posla

Regionalna agencija za istraživanje tržišta Valikon saopštila je danas da se građani Srbije od svih posledica situacije izazvane korona virusom najmanje plaše da će ostati bez posla.

Istraživanje je sprovedeno između 24. i 29. marta na nacionalno reprezentativnom uzorku ispitanika iz Valikon online panela JaZnam. Rezultati su reprezentativni za opštu

populaciju Srbije uzrasta od 18 do 75 godina, po polu, starosti, edukaciji i regionu.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rezultatima istraživanja, svega 11 odsto ispitanika strahuje da će izgubiti posao, dok je skoro 90 odsto građana Srbije zabrinuto u vezi sa epidemijom.

Mere koje Vlada donosi s ciljem sprečavanja daljeg širenja korona virusa 73 odsto ispitanika smatra primerenim.

Da su primerene ekonomske mere koje su Vlada i Narodna banka objavile smatra 55 odsto ispitanika.

Kako se navodi, 86 odsto ispitanika izjavilo je da u najvećoj meri brine za članove svoje porodice dok se na drugom mestu nalazi briga za lično zdravlje, sa čime se saglasilo 46 odsto ispitanika.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.