Imenovani novi članovi odbora preduzeća u NS

Izvor: Novine novosadske, 21.Sep.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovani novi članovi odbora preduzeća u NS

Skupština grada Novog Sada danas je razrešila članove skupštinskih saveta i članove upravnih i nadzornih odbora javnih i javno-komunalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Novi Sad i imenovala nove.
Posle nešto više od dva sata rada usvajani su svi predlozi i okončana sednica na kojoj su odbornici vodili objedinjenu raspravu o svi predloženim razrešnejima i imenovanjima.
Nakon razrešenja i imenovanja novih članova skupštinskih tela odbornici iz redova opozicije (SRS, DS, LSV) napustili su skupštinsku salu jer nisu želeli, kako su kazali, da učestvuju u pukoj podeli plena.
Opozicija je najveće zamerke vladajućoj većini uputila zbog toga što sednici nije prisustvovao gradonačelnik Miloš Vučević.
“Zabrinjavajuće je da sednici ne prisustvuje gradonačelnik a da je na dnevnom redu tako važno pitanje kao što je izbor članova upravnih odbora koji bi trebalo da budu njegovi najbliži saradnici”, rekao je novinarima po napuštanju sednice predsednik gradskog odbora SRS Đurađ Jakšić.

Predsednik skupštine Novog Sada Siniša Sević je po završetku sednice rekao Tanjugu da je rad bio ekspeditivan i da su izglasani svi predlozi.
Na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da je u novosadskoj javnosti najveću pažnju pobudila informacija da će za novog v. d. upravnika Pozorišta mladih biti predložen glumac Dragan Marinković Maca, Sević je rekao da ne može da komentariše nešto što nije zvanično.
“Skupštini nije stigao nikakav predlog o imenovanju upravnika Pozorišta mladih. Na novoizabranim upravnim odborima je da dostave predloge o novim imenovanjima u koliko smatraju da za njih ima potrebe”, kazao je Sević dodajući da će kada i ako bude stigao takav predlog moći nešto više da komentariše.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.