Izvor: Radio 021, 12.Jun.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčko voće Rusima prodavali kao srpsko

Niška policija uhapsila je pet osoba zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica i pranja novca.

Uhapšeni su S.S. (41), odgovorno lice privrednog društva "Citrum" iz Aleksinca, kao i I.A. (23), V.N. (38), M.K. (59) i S. K. (32).

Sumnja se da je S. S. organizovao uvoz nektarina i breskvi od dobavljača iz Grčke, skladištio voće u privrednom društvu "Coja promet", a potom ga lažno deklarisao i otpremao kao proizvode domaćeg porekla kupcima u Ruskoj Federaciji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Uhapšeni se terete da su mu fiktivno prodavali voće i na taj način mu omogućili da izradi lažnu dokumentaciju i uvezene nektarine i breskve prikaže kao robu domaćeg porekla. Sumnja se da je S.S. na ovaj način pribavio privrednom društvu "Coja promet" protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Uhapšeno petoro, prodavali uvozno voće u Rusiji kao domaće

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2019

Niška policija uhapsila je pet ljudi zbog pranja novca i zloupotrebe službenog položaja kojim su stekli protivpravnu imovinsku korist od gotovo 105 miliona dinara tako što su uvozno voće prodavali u Rusiji kao domaće, saopšteno je danas...Kako se navodi, uhapšeni su S.S. (41), odgovorno lice...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.