Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno petoro, prodavali uvozno voće u Rusiji kao domaće

Niška policija uhapsila je pet ljudi zbog pranja novca i zloupotrebe službenog položaja kojim su stekli protivpravnu imovinsku korist od gotovo 105 miliona dinara tako što su uvozno voće prodavali u Rusiji kao domaće, saopšteno je danas.

Kako se navodi, uhapšeni su S.S. (41), odgovorno lice privrednog društva "Citrum" iz Aleksinca, kao i I.A. (23), V.N. (38), M.K. (59) i S.K. (32).

Sumnja se da je S.S. organizovao uvoz nektarina i breskvi od dobavljača iz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Grčke, skladištio voće u privrednom društvu "Coja promet", a potom ga lažno deklarisao i otpremao kao proizvode domaćeg porekla kupcima u Rusiji.

Ostali uhapšeni se terete da su mu fiktivno prodavali voće i na taj način mu omogućili da izradi lažnu dokumentaciju i uvezeno voće predstavi kao robu domaćeg porekla.

Procenjuje se da je S.S. na taj način pribavio privrednom društvu "Coja promet" protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje: Grčko voće proturao u Rusiju kao sprsko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2019

Niška policija uhapsila je odgovorno lice privrednog društva "Citrum" iz Aleksinca S. S. (41) zbog sumnje da je organizovao uvoz nektarina i breskvi od dobavljača iz Grčke, skladištio voće u privrednom društvu "Coja promet", a potom ga lažno deklarisao i otpremao kao proizvode domaćeg porekla...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.