Dudaš pobedio i popravio državni rekord

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2011, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dudaš pobedio i popravio državni rekord

BUDIMPEŠTA -

Novosađanin Mihail Dudaš pobednik je Otvorenog prvenstva Mađarske u višeboju, koje je danas završeno u Budimpešti.

Dudaš je trijumfovao na tom takmičenju, jer je rezultatom novog državnog rekorda 5,867 bodova zaposeo i drugo mesto na listi najboljih sedmobojaca u svetu ove sezone, odmah iza Amerikanca Melera Mosa, koji je na takmičenju u Klimsonu pre dve nedelje sakupio 5.903 boda.

Novi rekord vredniji je od godinu dana starog, koji je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bio Dudaševo vlasništvo, za čak 158 bodova, što je na granici fantastike kada je reč o napredovanju takmičara u samo jednoj godini dana.

Dudaš je danas postavio i nov lični rekord na 60 m sa preponama (8,24), što je četvrti lični rekord na takmičenju u Budimpešti. U skoku s motkom savladao je visinu 4,70 m, dok je na 1.000 metara trčao 2:45,55 minuta.

Drugo mesto na Šampionatu Mađarske osvojio je domaći takmičar Atila Sabo, koji je iza Dudaša zaostao 215 bodova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dudaš trijumfovao u Budimpešti i oborio nacionalni rekord u sedmoboju

Izvor: Blic, 06.Feb.2011

Na atletskim takmičenjima ovog vikenda predstavnici Srbije postigli su značajne rezultate, a oborena su i dva nacionalna rekorda...Član novosadske Vojvodine Mihail Dudaš pobedio je u sedmoboju na dvoranskom mitingu u Budimpešti osvojivši 5.867 bodova, što je za 158 bodova bolji rezultat od njegovog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.