Da se objasni građanima da Srbija sarađuje sa NATO

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da se objasni građanima da Srbija sarađuje sa NATO"

Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO Džejms Apaturaj ističe da saradnja Srbije sa Rusijom nije u suprotnosti sa saradnjom Beograda sa NATO.

On je naglasio da vojna alijansa ima puno poštovanje prema vojnoj neutralnosti Srbije.

"NATO ne postavlja nikakva ograničenja saradnji sa Srbijom zbog tesne saradnje Beograda sa Rusijom. I mi bi želeli da imamo bolje odnose sa Rusijom", naveo je.

Apaturaj je dodao da bi NATO želeo više javne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << diplomatije u Srbiji, da se građanima objasni šta sve zemlja radi sa vojnom alijansom.

"To je važno kako bi građani shvatili da postoji dobar odnos između nas i da želimo još više saradnje", poručio je.

Apaturaj je ukazao da NATO sarađuje mnogo sa Srbijom i da ima i svoju kancelariju preko koje pomaže i podržava Srbiju u reformi odbrane. Naglašava da postoje i zajedničke vežbe, preko kojih Vojska Srbije može da uči kako da bolje sarađuje sa vojskama drugih zemalja.

Najavio je da će uskoro u Srbiji biti održana velika vežba za reagovanje u vanrednim situacijama, na kojoj će se vežbati reakcija civilnih organizacija i vojske na elementarne nepogode i incidente. Ukazao je da će na vežbu doći partneri iz mnogih krajeva sveta.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.