DS: Vratili smo ceo kredit Razvojnoj banci Vojvodine

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vratili smo ceo kredit Razvojnoj banci Vojvodine

Demokratska stranka saopštila je danas da je vratila celokupan iznos kredita Razvojnoj banci Vojvodine u stečaju, koju je i tužila za nezakoniti obračun kamata.

"Ugovor o kratkoročnom dinarskom kreditu zaključen je 8. avgusta 2012. godine. Odobren je kredit u iznosu od 360 miliona dinara na period od šest meseci sa jednokratnim vraćanjem i kreditnom godišnjom kamatom 16,8 odsto, što svakako nisu povoljni uslovi. Obezbeđenje vraćanja kredita po Aneksu I je dato garancijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lične imovine članova, deviznih novčanih depozita i hipotekama na nepokretnostima u vlasništvu članova stranke", navodi se u saopštenju DS.

Kako poručuju iz ove stranke, u januaru 2014. godine ukupna uplata DS iznosila je preko 402 miliona dinara i tada je otplaćena glavnica kredita i kreditne kamate u celosti.

"Zatezne kamate su plaćane isplatom rata, jer su uključene u osnovicu kredita po Aneksu I. Banka protivzakonito potražuje kamate u iznosu 43 miliona dinara i za taj iznos DS je tužila banku u stečaju", navode demokrate.

"Bilo bi zanimljivo čuti kako je SNS finansirala kampanju, od kojih banaka i pod kojim uslovima je dobijala kredite, kao i zašto je propala Univerzal banka koju su vodili kadrovi SNS, ubrzo nakon što je SNS uzela dva kredita za kampanju upravo od ove banke", pitaju iz DS-a.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.