Izvor: Novine novosadske, 31.Jul.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Ilić: Treba mirno da nam predaju vlast!

Demokratska stranka Srbije je spremna za promenu vlasti u Novom Sadu, a primarni cilj je da gradom konačno ne upravljaju Nenad Čanak i Liga socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora DSS Borko Ilić.
Ilić je Ligu socijaldemokrata Vojvodine apostrofirao kao “glavnog krivca” za propadanje Novog Sada, a Demokratsku stranku optužio da prati politiku LSV u Vojvodini, posebno naglašavajući tenzije oko Odluke Ustavnog suda o ograničavanju nadležnosti pokrajine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << što je nazvao “velikom pobedom države Srbije i Demokratske stranke Srbije koja je tu inicijativu pokrenula”.

Prvi čovek DSS u gradu istakao je da “još ništa nije sigurno” kada je u pitanju promena gradske vlasti, dodajući da su predstavnici njegove stranke o tome zasad razgovarali samo sa Srpskom naprednom strankom. Jasno je da su i nož i pogača u rukama Socijalističke partije Srbije i da moraju da se izjasne da li će podržavati vlast LSV, jer su oni, po učešću u javnim preduzećima i broju funkcija realna vlast u gradu – naveo je Ilić, postavljajući ujedno pitanje SPS-u da li će stati iza stava Lige socijaldemokrata Vojvodine da pitanje Vojvodine treba internacionalizovati.

On je, kao realan rok za narednu sednicu Skupštine grada i najavljenu promenu vlasti u Novom Sadu, naveo kraj avgusta, ističući da su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka izbore izgubili i da je svim strankama u opoziciji stalo da uđu u vlast. Biću otvoren. Mi hoćemo da uđemo u vlast, a primarni cilj je da se u Novom Sadu slomi Liga socijaldemokrata Vojvodine, nastavio je Borko Ilić, koji je dodao da aktuelna vladajuća struktura treba mirno da preda vlast. – To je isto učinila i Socijalistička partija Srbije 1996. godine, kada je bilo previranja u celoj državi. U Novom Sadu su mirno predali vlast, to sada treba da uradi aktuelna garnitura.

Upitan za eventualne razgovore sa predstavnicima Ujedinjenih regiona Srbije, Ilić je naveo da sa njima nema šta da se razgovara, jer u gradu nisu prešli izborni cenzus, a komentarišući poziciju Maje Gojković i njene Narodne partije na političkoj sceni, kratko je naveo da je Maja Gojković “politička prošlost” kada je lokalna politika u pitanju. Kako je istakao, trenutni partneri DSS za promenu gradske vlasti su Dveri i Srpska napredna stranka, a čekaju se i ostali predstavnici opozicije. – Pritom, i čelnici Srpske radikalne stranke u Novom Sadu treba da objasne svojim biračima zašto odbijaju učešće u ovakvoj inicijativi i time, praktično, “brane vlast Nenada Čanka i Lige socijaldemokrata Vojvodine” – zaključio je Ilić.

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.