Izvor: Radio 021, 07.Apr.2020, 22:17

Bočeli za Uskrs izvodi koncert u praznoj katedrali u Milanu

Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli u nedelju, na Uskrs, izvešće koncert u praznoj milanskoj katedrali Duomo, koji će biti uživo prenošen, a predstavljaće njegovu simboličnu poruku ljubavi, nade i podrške za izlečenje obolelih od Kovida-19.

Bočelija će pratiti samo na orguljama katedrale Emanuel Vianeli i oni će izvesti neke od najvećih dela kao što je Santa Marija Pjetra Maskanjija, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Koncert će biti prenošen preko Bočelijevog Jutjub kanala.

"Počašćen sam i srećan da kažem - da pozivu grada Milana i katedrale Duomo. Verujem u snagu zajedničke molitve, Verujem u hrišćanski Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rađanja koji sada treba svakom, bio vernik ili ne", rekao je Bočeli.

Dodao je da će živi prenos ujediniti milione ljudi koji će zajedno tapšati svuda u svetu.

Gradonačelnmik Milana Đuzepe Sala rekao je da će Uskrs ove godine biti svima drugačiji, a da će poseban Bočelijev glas biti zagrljaj koji svima nedostaje ovih dana, "jak zagrljaj, koji će moći da ugreje srce Milana, Italije i sveta".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Andrea Bocelli na Uskrs pjeva u praznome Duomu

Izvor: SEEcult.org, 08.Apr.2020, 12:00

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli pjevat će na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali, slavnome Duomu, a koncert bi, kako stoji u najavi, trebao biti simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa i prenosit će se na internetu.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.