Izvor: Luftika.rs, 31.Jan.2020, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra je pobedila statistiku i postala majka prvi put u 50. godini

U porodilištu niškog Kliničkog centra u sredu u podne Nišlijka Aleksandra Živković rodila je devojčicu, a svoje prvo dete nakon trudnoće i porođaja koji su prošli bez problema dobila je u 50. godini.
Čekali su je dugo, a devojčica će na ime sačekati još neki dan. Majka, Nišlijka poreklom iz Vlasotinca, još bira kako će se zvati beba rođena sa 3.280 kg i 50 cm, pišu Južne vesti.
Njeni rođaci opisuju je kao savršenu.
– Čekali smo 50 punih godina, ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da vam opišem koliko smo radosni. Jedva smo dočekali to dete – kaže brat majke Miloš Živković.
Majka i beba su dobro i još su u Porodilištu. Tamo kažu da se retko dešava da su majke koje rađaju prvo dete tih godina.
Načelnik Ginekološko-akušerske klinike u Nišu Bojan Lukić objašnjava da to bude slučaj tek jednom u nekoliko godina.
– Vrlo retko se dešava, nemamo egzaktnu statistiku kada je o tome reč, ali svakako je kuriozitet i raritet kada se to desi – kaže Lukić.
Republički zavod za statistiku je ima, a odnosi se na to kada žene rađaju prvo dete.
Podaci kažu da su one najčešće stare od 25 do 29 godina.
Aleksandra Živković pobedila je statistiku.
Trudnoće kod žena tih godina smatraju se rizičnim, a njena je, kaže, prošla bez problema i nada se da će već za neki dan biti puštene kući.
Ana (36) je postala mama po sedmi put, a njenu poruku treba da pročitaju svi roditelji

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Morala da otplati kredit, da bi otišla na vantelesnu oplodnju, novca je imala samo za JEDAN POKUŠAJ: Aleksandra je prvo dete dobila u 50. godini, a njena borba je bila dugogodišnja (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 31.Jan.2020

Aleksandra je samohrana majka, a ostala je trudna vantelesnom oplodnjom i to - iz prvog puta APOTEKARKA Aleksandra Živković iz Niša porodila se u svojoj 50. godini i dobila zdravu devojčicu, kojoj je dala ime Helena.Aleksandra je samohrana majka, a ostala je trudna vantelesnom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.