Vavrinki set, Novaku finale Pariza

Izvor: B92, 07.Nov.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vavrinki set, Novaku finale Pariza

Novak Đoković nastavio je da ispisuje tenisku istoriju u 2015. godini plasmanom u finale poslednjeg Mastersa u sezoni u Parizu.

Srpski teniser je u reprizi finala Rolan Garosa pobedio Stana Vavrinku sa 6:3, 3:6, 6:0.

Švajcarski teniser još jednom je potvrdio da trenutno možda i jedini ima igru za prvog igrača sveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oduzeo mu je prvi set još od finala US opena, podsetio je u pojedinim trenucima na finale Rolan Garosa, ali ni to nije bilo dovoljno.

Đoković je na izgubljeni set odgovorio fantastično, bio je tokom meča daleko od svog najboljeg izdanja, ali je ipak obezbedio 14. uzastopno finale u 2015. godini.

Srpski teniser pokušaće u nedelju da psotane prvi teniser u istoriji koji je u jednoj godini osvojio šest Mastersa, a rival će mu biti Endi Mari koji je prethodno u dva seta pobedio Davida Ferera. Bio je ovo 23. međusobni duel Đokovića i Vavrinka i 19. pobeda najboljeg tenisera sveta.

Tok meča:

Novak je dobro ušao u duel, dobio je uvodnih šest poena i stigao do 0:30 na servis Švajcarca. Nije ipak uspeo da napravi brejk iako je imao jednu brejk šansu, pa je Vavrinka uspeo uz dosta poteškoća da izjednači na 1:1.

Ono što je propustio u drugom, Novak je nadoknadio u četvrtom gemu. Izborio se za dve vezane brejk prilike i kod druge je sačekao veliku grešku Vavrinke - 3:1. U nastavku seta nije bilo brejkova, ni brejk lopti, iako je Đoković imao problema u sedmom i devetom gemu.

Vavrinka je snažnim udarcima sa osnovne linije pravio određene probleme prvom teniseru sveta, ali Novak je uspeo da ostane miran i posle 40 minuta poveo je sa 1-0 (6:3).

Novak je posle dobijenog prvog seta idealno počeo drugi. Odmah je naterao rivala na nekoliko grešaka i odmah je napravio brejk. Vavrinka se ipak nije predavao, iako je u subotu rano ujutro završio četvrtfinalni duel protiv Nadala.

U četvrtom gemu je napao, sačekao je slabiji servis gem prvog igrača sveta i uspeo je da vrati brejk iz pete šanse. Novak je odigrao veoma loše u tim trenucima, a gem je izgubio posle pokušaja da odigra servis-volej posle drugog servisa.

Ušao je Švajcarac 'u glavu' Novaku u tim trenucima i verovatno ga podsetio na finale Rolan garosa. Novak je ušao u seriju grešaka, igrao je neprepoznatljivo loše, pa je Vavrinka brzo poveo sa 3:2 i u šestom gemu je stigao do novih brejk šansi. Novak se sa prvom izborio, ali kod druge je poslao forhend u aut - 4:2. Već u narednom gemu Novak je mogao da se vrati, ali je propustio prvo dve vezane, a potom još jednu brejk loptu.

Na kraju gema srpski teniser reagovao je iznervirano udarivši reketom o patiku, što je publika u Bersiju dočekala zvižducima. Novak je brzo smanjio na 5:3, ali je Vavrinka isto tako brzo odservirao za 1-1 u setovima.

Iako je bio vidno nervozan, Novak je uspeo da se konsoliduje početkom odlučujućeg seta. Dobio je uvodni gem, a onda je napravio još jedan brejk iskoristivši treću od tri vezane brejk šanse.

Nije Đoković ponovio grešku iz drugotg seta, iako je Vavrinka mogao odmah da se vrati. Imao je Švajcarac 0:30 u trećem gemu, ali je napravio neočekivanu grešku i srpski teniser je uz četiri vezana poena poveo sa 3:0.

Finiš meča neodoljio je podsetio na njihov duel na Australijan openu ove godine. Đoković je ubacio u veću brzinu i protutnjao je odlučujućim setom - 6:0.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vavrinki set, Novaku finale Pariza (Video)

Izvor: BanjalukaLive.com, 07.Nov.2015

Novak Đoković nastavio je da ispisuje tenisku istoriju u 2015. godini plasmanom u finale posljednjeg Matsersa u sezoni u Parizu. Srpski teniser je u reprizi finala Rolan Garosa pobijedio Stana Vavrinku sa 6:3, 3:6, 6:0. Švajcarski teniser još jednom je potvrdio da trenutno možda i jedini ima igru...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.