TENIS: NOVAK OSVOJIO AUSTRALIAN OPEN! VIDEO!

Izvor: iSporti.com, 29.Mar.2011, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENIS: NOVAK OSVOJIO AUSTRALIAN OPEN! VIDEO!

Pobedu Novaka Đokovića nad njihovom najvećom uzdanicom u tenisu, Endijem Marejem (3:0), britanski mediji ispratili su sa realnim ocenama i velikom razočaranošću. 




Tako je Gardijan posle trijumfa srpskog tenisera izašao sa naslovom "Novak zgromio Mareja", naglašavajući slabu igru njihovog igrača kao i probleme sa jednim okom. "Marej je posle devetog izgubljenog finala postao rekorder po broju poraza u završnicama Gren slemova", konstatuje Gardijan

 Novak Đoković je drugi put postao šampion Australijan opena pobedom nad Endijem Marejem, a posle meča titulu je posvetio porodici, kao i Srbiji. Srpski teniser tvrdi da mu nije bilo nimalo lako uprkos ubedljivom krajnjem rezultatu. "Endiju je ovo drugo uzastopno finale u poslednje dve godine, poznajemo se jako dugo i bilo je jako teško igrati protiv njega ove večeri. Nadam se da ćeš dobiti i treću šansu da dođeš do trofeja, a sa takvim talentom sigurno hoćeš", rekao je Đoković. Treći teniser sveta se zatim zahvalio svom timu. "Hvala mom timu, volim vas sve. Iako je ovo individualan sport, mislim da ništa ne bih mogao da ostvarim bez vaše pomoći", rekao je Đoković. Novak je podsetio i na žrtve poplava u Australiji koje su prethodile Australijan openu pre nego što je titulu posvetio srpskom narodu. "Zaista je uživanje igrati ovde. Želim i da podsetim na žrtve poplava, pokušaćemo da pomognemo koliko možemo, to će biti naš mali gest pažnje. Titulu posvećujem mojoj porodici, braći, devojci Jeleni i ljudima u Srbiji koji pokušavaju da predstave državu u najboljem svetlu", završio je Đoković. Endiju Mareju nije preostalo ništa sem da se pokloni šampionu. "Želim da čestitam Novaku i njegovom timu. Zaslužena pobeda, svaka čast, radujem se našem susretima u budućnosti. Hvala vam svima na neverovatnoj podršci, jedva čekam da se vratim ovde sledeće godine i nadam se konačno osvojim turnir", rekao je Marej.


Pogledaj vesti o: Australian Open

Nastavak na iSporti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta iSporti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta iSporti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.