Novak veličastveni u finalu Londona

Izvor: RTS, 15.Nov.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak veličastveni u finalu Londona

Đoković - Nišikori 2:1 (6:1, 3:6, 6:0). Još jedan dobar meč svetskog broja jedan. Novak je slomio otpor Japanca i plasirao se u finale završnog mastersa u londonskoj O2 Areni. Naš teniser prvi put na turniru izgubio set. U drugom polufinalnom meču od 21 čas (RTS2)sastaće se Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

16.42 - Nišikori je servirao za opstanak. Novak napada i dolazi do prve meč lopte. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dvostruka servis greška protivnika i Novak dobija gem, set i meč - 6:0 u trećem setu. 

16.38 - Đoković osvaja svoj servis gem bez izgubljenog poena i vodi sa 5:0 u trećem setu.

16.36 - Novi problemi za Japanca na njegov servis, nekoliko vezanih grešaka i Novak dolazi do nove brejk prilike. Koristi je, sada ima dva brejka prednosti - 4:0.

16.30 - Đoković je potom bio siguran na svoj servis i brejk je potvrđen, 3:0.

16.27 - Sada Novak preti. Na servis protivnika dolazi do 15:30, a potom i do brejk šanse 30:40. Još jedna greška Japanca i Novak dolazi do brejka prednosti u trećem setu.

16.23 - Nišikori preti i na startu trećeg seta. Pritiska servis našeg tenisera, i dolazi do 0:30, a potom do 15:40. Novak uspeva da se izvuče - 40:40. Đoković vezuje još dva poena i osvaja svoj servis.   

16.18 - Treći set servisom je otvorio naš teniser.

16.15 - Nišikori nastavlja sa odličnom igrom. Koristi prvu od dve vezane set lopte na svoj servis i dobija drugi set sa 6:3, 1:1 u setovima. Drugi set je trajao 37 minuta igre.

16.13 - Nišikori ponovo preti. Na servis našeg asa dolazi do brejk lopte. Duga razmena udaraca, ovog puta poen osvaja Japanac i dolazi do brejka prednosti, 3:5. Protivnik ima priliku da servisom reši set u svoju korist.

16.03 - Oba tenisera osvajaju svoje servis - 3:3.

15.55 - Novak je ponovo maksimalno skoncentrisan, osvaja svoj servis bez izgubljenog poena - 2:2.

15.52 - Japanac je siguran na svoj servis i prvi put u meču vodi 2:1 u drugom setu.

15.48 - Nišikori koristi opuštanje u igri našeg asa. Nekoliko vezanih grešaka Novaka i Japanac dolazi do brejk šanse. Dvostruka servis greška Đokovića i protivnik uspeva da vrati brejk.

15.44 - Novak melje protivnika. Ponovo pritiska servis Japanca i osvaja dve vezane brejk lopte, koristi drugu i dolazi do ranog brejka i u drugom setu.

15.42 - Drugi set servisom je otvorio Kei Nišikori

15.39 - Đoković bez većih problema osvaja svoj servis i dobija prvi set sa 6:1. Ovaj period igre je trajao 23 minuta igre. Novak je na svoj servis izgubio samo dva poena.

15.38 - Novak i dalje melje protivnika. Ponovo oduzima servis Japanca  - 5:1. Novak ima priliku da servisom osvoji prvi set.

15.31 - Novak nastavlja sa odličnom igrom. Ponovo bez ikakvih problema, sa nulom, osvaja svoj servis i potvrđuje brejk - 4:1.

15.28 - Naš teniser napada servis Japanca - 15:40. Nišikori uspeva da odbrani prvu brejk loptu. Posle druge razmene udaraca, Nišikori uspeva da izgradi poen, izlazi na mrežu, ali njegov volej završava u autu, brejk - 3:1.

15.23 - Đoković dobija svoj servis bez izgubljenog poena. Dva asa i dva servis vinera.  

15.22 - Oba tenisera osvaja svoje uvodne servise - 1:1. 

15.15 - Naš teniser je servisom otvorio polufinalni duel u O2 Areni.

15.07 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Nišikori i izabrao je da prvi prima servis. 

15.03 - Teniseri izlaze na teren nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Briljantnim igrama Đoković je u velikom stilu bukvalno deklasirao Marina Čilića, Stanislasa Vavrinku i Berdiha, i plasirao se u polufinale kao pobednik A grupe, ali i obezbedio prvo mesto na svetskoj rang-listi na kraju godine.

"Ovo je definitivno jedan od mojih najboljih nastupa. Svestan sam da je broj jedan u svetu najveći izazov koji teniser može da ima. To je neverovatan osećaj i veoma sam srećan", izjavio je Đoković.

On će se sada fokusirati da posle Ivana Lendla osamdesetih – postane prvi teniser koji je osvojio tri titule zaredom na završnom mastersu.

"Ovo je duga godina, duga sezona i moje neverovatno dostignuće. Želim da se zahvalim mom timu, porodici i svima koji su me podržavali. U privatnom životu imao sam izuzetnu godinu, oženio sam se, postao otac i to je najlepša stvar koja mi se dogodila. Zbog svega sam ponosan i zadovoljan onim što sam postigao", zaključio je fantastični srpski teniser.

Turnir u Londonu se igra za ukupan nagradni fond od 6,5 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novakova poruka londonskoj publici

Izvor: B92, 15.Nov.2014

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je sa odličnim rezultatima i plasirao se u finale Završnog Mastersa u Londonu...Đoković je u polufinalu savladao Nišikorija sa 6:1, 3:6, 6:0 i obezbedio duel sa boljim iz meča Federer – Vavrinka...Osim oscilacija u igri, meč u ’O2 areni’ obeležila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.