Đoković srušio »kralja Pariza«

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković srušio »kralja Pariza«

PARIZ - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa nakon što je danas sa 7:5, 6:3, 6:1 savladao Španca Rafaela Nadala.

Četvrtfinalni meč, koji su svi zvali "finale prije finala", protekao je u znaku najboljeg tenisera svijeta, koji se uprkos padovima u igri primakao na dva koraka do trofeja pariskog grend slema, jedinog kojeg nema u svojoj kolekciji.

Đoković je furiozno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ušao u prvi set i sa dva brejka poveo sa 4:0. Ipak, Nadal se vratio u igru, izjednačio i bili su poravnati sve do 5:5, kada je srpski teniser opet zaigrao kao na startu i dobio prvi set.

U drugom setu nije bilo toliko oscilacija kod Noleta, a jedan brejk mu je bio dovoljan da i ovaj set riješi u svoju korist.

Treći set je bio repriza prvog, Nole je poveo sa 4:0 i do kraja seta Špancu dopustio da osvoji samo jedan gem.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije krio oduševljenje nakon pobjede nad Rafaelom Nadalom  u najvažnijem četvrtfinalu jednog grend slema za plasman u polufinale Rolan Garosa.

"Naravno da imam veliko poštovanje prema Rafi, ove sezone je možda odigrao malo lošije od očekivanog, međutim, i dalje je veliki šampion i uvek mi je veliko zadovoljstvo da igram protiv njega", bilo je prvo što je Đoković rekao.

Nole je dominirao od početka do kraja i na impresivan način čestitao Nadalu 29. rođendan - skidanjem krune "kralja šljake" u tri seta.

"Taktika je bila da budem agresivan i koncentrisan na svaki poen, što nije lako sprovesti na ovom terenu koji nije uvek u najboljem stanju. Na ‘Šatrijeu’ sam izgubio do sada sve mečeve od Nadala, a sada sam odigrao neverovatno i želim da nastavim ovako", dodao je Novak uz grešku dok je pričao na francuskom, čime je oduševio i nasmijao sve na tribinama.

"Ovo mi je peti put da pričam na francuskom, već sam se dovoljno mučio, hvala vam svima", uz neizbježan osmjeh je poručio Đoković.

Đoković će se u polufinalu sastati sa pobjednikom meča Endi Mari - David Ferer.

Srpska teniserka Ana Ivanović sutra će igrati prvo polufinale grend slema nakon 2008. godine, a rivalka na Rolan Garosu biće joj Lusi Šafarova.

"Pokušaću da se spremim najbolje što mogu, ali neće biti lako. Biće važno da od početka budem u meču", rekla je Ivanovićeva.

One su dva puta igrale na Rolan Garosu - 2008. je slavila Ivanovićeva (sedmi nosilac), koja je tada i osvojila titulu, a prošle godine je uspješnija bila Čehinja (13), koja u međusobnim duelima vodi 5:3.

"Ima malo rupa u njenoj igri, biće važno da budem koncentrisana na svaki poen, da igram svoju igru, budem agresivna i radim ono što sam radila do sada", rekla je srpska teniserka.

U drugom polufinalu će igrati Amerikanka Serena Vilijams (1) i Švajcarkinja Timea Bačinski. Vilijamsova je pobijedila Italijanku Saru Erani sa 6:1, 6:3, a Bačinski je bila bolja od Belgijanke Alison van Utvank sa 6:4, 7:5.

Srpski teniser Novak Đoković zahvalio je svima koji su doprinijeli da njegova Fondacija pomogne obnovi škola i vrtića nakon poplava.

"Zajedno smo prikupili 1,4 miliona dolara za obnovu škola i obdaništa uništenih u prošlogodišnjim katastrofalnim poplavama. Zahvaljujući vašoj velikodušnosti 1.400 mališana je ponovo u školskim klupama. Njihova budućnost je lepša zbog ovoga što ste uradili. Hvala!", istakao je Đoković.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.