Đoković peti put šampion Pariza!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković peti put šampion Pariza!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković peti put u karijeri trijumfovao je na turniru Masters serije u Parizu, pošto je danas u finalu za svega 65 minuta savladao Kanađanina Denisa Šapovalova u dva seta, sa 6:3, 6:4.

Bio je to njihov četvrti meč ove godine i četvrta Đokovićeva pobeda, posle Melburna, Rima i Šangaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Đokoviću je to 77. titula u karijeri, a 34. na Mastersima, a ovo mu je bilo 111. finale na ATP turnirima.

Srpski teniser je u finale ušao kao veliki favorit, ne samo zbog kvaliteta, već i zbog činjenice da je u meč ušao sa 33. trofeja na mastersima, a Šapovalov je na turnirima iz serije 1.000 do sada dobio 33 meča.

Ta razlika videla se već na početku finala, u koje je Šapovalov ušao dosta nervozno i velikim brojem grešaka omogućio je Novaku da odmah napravi brejk i povede sa 3:0.

Tu prednost Đoković je bez problema sačuvao, pošto do kraja seta, zahvaljujući izvanrednim servisima, nije omogućio protivniku nijednu brejk šansu.

U drugom setu Đoković je i dalje lako dobijao svoje servis gemova, a strpljivo je čekao šansu da prelomi meč i ona je stigla u sedmom gemu, kada je Šapovalov sa tri greške zapečatio svoju sudbinu.

Tračak nade da bi mogao da produži meč za Šapovalova se neočekivano pojavila u narednom gemu, kada je izborio svoju jedinu brejk šansu, ali je nije iskoristio i to je za njega bio kraj prvog Masters finala u karijeri.

Najveću razliku u meču činili su drugi servisi, posle kojih je Đoković osvojio 83 odsto poena, a Šapovalov svega 18 procenata.

Pored toga, Novak je u svojih deset servis gemova izgubio samo deset poena, dok ih je Kanađanin izgubio 20 u devet servis gemova.

Uprkos ovom trijumfu, Đoković će sutra izgubiti prvo mesto na ATP listi, jer će mu biti oduzeto 1.000 poena, koliko je prošle godine osvojio na završnom Mastersu u Londonu, i imaće 640 poena manje od Rafaela Nadala.

Da li će godinu završiti kao prvi teniser sveta sada ne zavisi samo od njega, jer će ga Nadal sigurno preteći ukoliko u Londonu uđe u finale sa sve tri pobede u grupi.

Ukoliko Španac u grupi izgubi jedan meč, a Đoković ga pobedi u finalu, narednu godinu na čelu ATP liste će dočekati srpski teniser.

Ako Nadal zbog povrede koga je primorala da preda polufinale u Parizu ne bude igrao u Londonu, Đoković bi plasmanom u finale završnog Mastersa osigurao prvo mesto.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ŠAPOVALOV VERUJE U ČUDO PROTIV ĐOKOVIĆA: Finale u Parizu je kao san za mene (VIDEO)

Izvor: Kurir, 03.Nov.2019

Novak Đoković igraće danas (15.00) finale Mastersa u Parizu sa Kanađaninom Denisom Šapovalovim.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.