Zver se probudila iz košarkaškog sna

Izvor: RTS, 31.Dec.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zver se probudila iz košarkaškog sna

Košarkaška reprezentacija Srbije u novu godinu ulazi sa dva cilja – medalja na kontinentalnom šampionatu i plasman na Olimpijske igre u Riju. Saša Đorđević preporodio nacionalni tim, mlade snage pune samopouzdanja kreću u pohod na evropski vrh. Čitaj mi!

Košarka 1 Zver se probudila iz košarkaškog sna

2 Cirkus >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je došao u grad...

3 Noćna mora na košarkaškom terenu!

4 Klivlend pao bez "Kralja", novi poraz Sparsa

5 Đilas: Prioriteti su medalja i Rio!

Košarkaška godina u Srbiji počela je sa strepnjom, a završila sa utemeljenom verom da ćemo "orlove" u narednim godinama ispraćati na velika takmičenja nadajući se medalji. Najzaslužniji čovek za povratak Srbije na glavnu košarkašku kartu Evrope i sveta je novi selektor – Aleksandar Saša Đorđević.

"Sale nacionale" probudio je "zemlju košarke" iz dubokog sna u kojem se nalazila prethodnih godina, osvojena je srebrna medalja na Svetskom šampionatu u Španiji, pa sa velikim ambicijama iščekujemo kontinentalni šampionat, koji će 2015. godine biti organizovan na neuobičajen (čitaj nakaradan) način.

U Španiju su ispraćeni sa nepoverenjem, a vratili su se kao heroji nacije. Kao nekada Đorđevića, Danilovića, Bodirogu, Divca, srpska javnost je sa oduševljenjem pratila igre Teodosića, Bjelice, Bogdanovića, Raduljice...

Selektor ne odustaje od pobedničkog mentaliteta, pa i od Evropskog prvenstva očekuje medalju, ali i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, glavni sportski događaj na planeti, na kojem nas nije bilo od 2004. godine.

Veliki napredak u igri pokazala je Srbija za samo nekoliko meseci Saletovog vođstva. Ispred "orlova" u Španiji je bila samo ekipa sastavljena od američkih NBA zvezda, koja nije poražena od Atine 2004. godine i polufinalnog meča sa Argentinom.

Đorđević je promovisao neke nove klince, koji su svoju priliku maksimalno iskoristili. Malo ko je očekivao od Jovića, Kalinića, Markovića, Simonovića, pa čak i Raduljice da ostvare veliki uspeh, ali su oni pokazali da uz dobro vođenje sa klupe, ali i veliku požrtvovanost, mogu biti ravnopravni, u nekim mečevima i bolji od velikih svetskih zvezda.

Kada se tome doda činjenica da na prvenstvu nisu učestvovali igrači poput Nedovića, Lučića i Marjanovića, jasno je da nacionalni tim u budućnosti može biti samo bolji, nikako lošiji nego protekle godine.

Miloš Teodosić je novi predvodnik tima, od Nemanje Bjelice već možemo očekivati mnogo, dok je Bogdan Bogdanović pokazao da je na pravom putu da stasa u jednog od najboljih košarkaša Starog kontinenta.

Od reprezentacije se oprostio dugogodišnji kapiten Nenad Krstić, koji je i u Španiji pokazao (uprkos povredi i manjoj minutaži) da je veliki vođa i da svojim iskustvom i požrtvovanjem daje pozitivan primer mlađim snagama.

Za kraj, kao i na početku, nekoliko reči o selektoru Saši Đorđeviću. Zamenivši Dušana Ivkovića, Đorđević se na samom početku svog mandata susreo sa skeptičnošću javnosti, ali je za kratak vremenski period pokazao da veliki šampion u sebi čuva pobednički mentalitet i kada okači košarkaške patike o klin.

Košarkaška reprezentacija kroz istoriju nam je pružala mnogo radosti, 2014. godina bila je više nego uspešna, a u novoj godini "orlovima" možemo poželeti samo jedno – samo hrabro u nove pobede, Srbija je uz vas!

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zver se probudila iz košarkaškog sna

Izvor: RTS, 31.Dec.2014

Košarkaška reprezentacija Srbije u novu godinu ulazi sa dva cilja – medalja na kontinentalnom šampionatu i plasman na Olimpijske igre u Riju. Saša Đorđević preporodio nacionalni tim, mlade snage pune samopouzdanja kreću u pohod na evropski vrh. Читај ми!..Košarka 1 Zver se probudila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.