Počela proizvodnja nove Oktavije

Izvor: B92, 18.Dec.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela proizvodnja nove Oktavije

U ponedeljak, 17. decembra u fabrici Mlada Boleslava, u Češkoj, počela je proizvodnja treće generacije modela Octavia. Prvi primerci ovog automobila naći će se u Škodinim prodajnim salonima krajem januara 2013. godine.

U češkom proizvođaču kažu da su zbog pokretanja proizvodnje ovog automobila koji je baziran na novoj MQB platformi izvršili jednu od najopsežnijh modernizacija pogona Mlada Boleslav. Na taj način, kapacitet traka na kojima se sklapaju modeli Rapid i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Octavia povećan je sa 800 na 1.200 automobila dnevno.

Octavia je najvažniji Škodin model, s obzirom da je njena prodaja u 2012. godini činila 44 odsto svih isporuka češkog proizvođača. Otkako je 1996. predstavljena prva generacija, Škoda je širom sveta plasirala više od 3,7 miliona primeraka ovog automobila.

Tokom ceremonije organizovane povodom početka proizvodnje modela Octavia III, u Škodi su najavili sledeću fazu u razvoju ove kompanije, u okviru koje će do 2015. godine taj proizvođač izbacivati na tržište po jedan novi ili redizajnirani model na svakih šest meseci.

Pročitajte više o novoj Škodi Oktaviji.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počela proizvodnja nove Oktavije

Izvor: BanjalukaLive.com, 18.Dec.2012

U ponedjeljak, 17. decembra u fabrici Mlada Boleslava, u Češkoj, počela je proizvodnja treće generacije modela Octavia. Prvi primjerci ovog automobila naći će se u Škodinim prodajnim salonima krajem januara 2013. godine. U češkom proizvođaču kažu da su zbog pokretanja proizvodnje ovog automobila...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.