Odloženo sudjenje Simoviću i Kaliniću

Izvor: Beta, 01.Jun.2011, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo sudjenje Simoviću i Kaliniću

BEOGRAD, 1. juna 2011. (Beta) - Sudjenje Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću za ubistvo premijera odloženo je u sredu pred Specijalnim sudom za 12. septembar, nakon što je sud usvojio zahtev Simovića da mu se omogući više vremena da se upozna sa predmetom, a Kalinić odbio da iznese odbranu pre njega.

"Nisam kriv i ne priznajem nijedno delo koje mi se stavlja na teret", rekao je Kalinić i odbio da dalje iznosi odbranu dok to ne učini Simović.

Simović je zatražio više vremena da se upozna sa predmetom u kojem samo transkripti prethodnog sudjenja za ubistvo premijera Zorana Djindjića sadrže 10.000 stranica.

Sudija Velimir Lazović rekao je da sudu nije jasno zašto je Simoviću u Okružnom zatvoru u Beogradu omogućeno da proučava predmet samo sat do dva dnevno.

Postupak protiv njih dvojice ponovljen je jer su Kalinić i Simović uhapšeni posle više od sedam godina provedenih u bekstvu. Osudjeni su u odsustvu na na po 30 godina zatvora.


Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.