Nokia izbacuje naziv „Ovi“

Izvor: Dzungla.org, 17.Maj.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia izbacuje naziv „Ovi“

Finska kompanija je uveliko krenula sa sprovođenjem svoje nove strategije koja bi trebalo da joj pomogne da zadrži sadašnji položaj na tržištu i spreči dalje gubitke.

Nakon odbacivanja MeeGo i Symbian platformi, još jedno obeležje stare Nokije više neće postojati. Počevši od jula ili avgusta ove godine svi Ovi servisi više se neće tako zvati, već će biti preimenovani u Nokia, na primer >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << Nokia Maps.
Proces bi na svim tržištima i svim uređajima trebalo da bude završen do kraja 2012. godine. Oni koji budu kupili nove Nokia uređaje, na njima će dobiti servis pod novim brendom, dok će kod korisnika starijih uređaja do promene doći pri ažuriranju softvera.
Cilj ove promene, prema rečima Džerija Devarda iz Nokije, je centralizovanje identiteta Nokia servisa pod jednim brendom, kako bi se on ojačao.
'Razlozi za ovu odluku uključuju činjenicu da je Nokia poznat i prihvaćen brend širom sveta. Naše mobilno iskustvo usko je povezano za našim uređajima', rekao je on. 'Ukoliko korisnik želi najbolju navigaciju za mobilne uređaje, on će znati da može da se osloni na Nokiju.'
(Izvor: B92)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.