Low cost letom na doček Nove godine

Izvor: B92, 29.Nov.2010, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Low cost letom na doček Nove godine

Ako ste planirali da Novu godinu dočekate u nekoj evropskoj metropoli, vreme je da rezervišete avio-karte...

Izvor: 24 sata


U lou kost kompaniji "Niki” najjeftinije povratne karte do Beča rezervisane su do 18. januara, ali još ima šanse da se nađete u nekom od aviona koji lete ka Rimu, Parizu ili Londonu.

Većina avio-kompanija, bile one niskotarifne ili nacionalne, još nemaju u ponudi posebne popuste za cene karata oko Nove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , ali kažu da uz rezervaciju na vreme, put do nekog evropskog grada može da košta i manje od 100 evra. Pored blagovremene rezervacije, u „Nikiju”, na primer, kažu i da je potrebno s vremena na vreme proveriti ponude jer se uvek može desiti da se neko mesto oslobodi.

- Sve povratne karte od Beograda do Beča od 58 evra su rezervisane. U ponudi trenutno imamo karte za polazak iz Beograda 30. decembra a povratak 2. januara - od 174 evra. Međutim, uvek postoji mogućnost da cene karata budu snižene - kažu za „24 sata” u „Nikiju”.

Ako pak želite do Rima ili Londona, još jedna lou kost kompanija „Viz er” nudi građanima Srbije povratnu kartu do Rima za 120 evra ili do Londona za 260 evra.

Srpski avio-prevoznik „Jat ervejz” planira posebno iznenađenje za svoje putnike koji planiraju da iz Beograda otputuju nekoliko dana pred novogodišnju noć, a da se vrate nekoliko dana posle provoda. U Jatu za „24 sata” kažu da se sprema potpuna promena cena, ali da će se te nove cene „još malo čuvati kao tajna”.

Skoro sve avio-kompanije koje lete iz Beograda imaju stalne akcije pa tako cena karata do Minhena ili Frankfurta „Lufthanzom” i Beča „Austrijan erlajnsom” iznosi 99 evra. U tim kompanijama kažu da mesta na tim letovima oko Nove godine još ima. Što se tiče povratnih karata do Beča i nazad „Austrijan erlajnsom”, možete leteti za 135 evra, a do Minhena „Lufthanzom” za 197 evra.

Sve ove cene podložne su promenama usled raspoloživosti slobodnih mesta. Zato, rezervišite svoju kartu na vreme.

„Britiš ervejz” ukida liniju Beograd - London

AVIO - KOMPANIJA - „Britiš ervejz” će od 1. decembra obustaviti letove na liniji Beograd - London jer ta linija nije profitabilna. Poslednji letovi biće obavljeni 30. novembra. Putnici iz Beograda do Londona moći će da putuju direktnim letovima „Jat ervejza” i mađarske avio-kompanije „Viz er”. „Jat ervejz” će tokom zimskog reda letenja između beogradskog aerodroma i londonskog „Hitroua” leteti jednom dnevno. „Viz er” će tokom zimske sezone, od 31. oktobra 2010. do 26. marta 2011. godine, iz Beograda do aerodroma „Luton” u Londonu leteti sredom, petkom i subotom.

Izbor iz ponude nacionalnih avio-kompanija

Pariz Er FraNS od 268 evra

Rim Jat ervejz od 200 evra

Barselona Spejner od 245 evra

London Jat ervejz od 288 evra

Istanbul Turkiš erlajnz od 210 evra

Berlin Jat ervejz od 245 evra

Beč Austrijan od 99 evra

Cirih Svis od 190 evra

Izbor iz ponude niskotarifnih avio-prevoznika

Rim Viz er od 120 evra

Beč Niki od 134 evra

Keln Džermanvings od 148 evra

Oslo Norvižijan od 363 evra

Kopenhagen Cimber od 195 evra

* izvor: portal www.aviokarta.net
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.