Nokia bi mogla da se vrati na tržište mobilnih

Izvor: Kamatica.com, 22.Jun.2015, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia bi mogla da se vrati na tržište mobilnih

Nokia ima nameru da se vrati na tržište mobilnih telefona od 2016. godine, kada joj to budu dozvolili sporazumi sklopljeni sa njenim partnerom Microsoft, izjavio je izvršni direktor finske kompanije, Radžev Suri, nemačkom mesečniku "Menadžer magazin"."Tražićemo odgovarajuće partnere", objasnio je Suri, a prenosi Rojters.

"Microsoft proizvodi mobilne telefone, mi ćemo ih samo dizajnirati i učiniti dostupnim korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << naše marke", dodao je on.

Nokia, nekadašnji najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, ustupio je te poslove Microsoft-u 2014. godine, ne uspevajući da sledi ritam koji su nametnuli njegovi konkurenti Apple i Samsung.

Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nokia će licencirati i dizajnirati telefone

Izvor: ITsvet.com, 22.Jun.2015

Kada sporazum sa kompanijom Microsoft dozvoli, a to znači od 2016 pa na dalje, Nokia planira da dizajnira i licencira telefone. Ovo nije iznenađenje pa je izvršni direktor kompanije Rajeev Suri rekao da će kompanija da potraži zainteresovane partnere sa kojima će izdavati uređaje kada za to dođe...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.