Motorola: Pazite se veliki, pašćete kao Nokia

Izvor: B92, 08.Feb.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motorola: Pazite se veliki, pašćete kao Nokia

Prvi čovek kompanije Motorola Rik Osterloh prilično hrabro je izjavio da bi Samsung mogao biti sledeći gigant na tržištu telefona koji će posrnuti.

Osterloh je rekao da bi Samsung mogla da zadesi slična sudbina kao i nekadašnje lidere Siemens, Blackberry i Nokiju.

"Svakih sedam godina, onaj koji je bio na vrhu nestane. Samsung bi mogao da bude sledeći", rekao je Osterloh za magazin "Forbs".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je rekao da trenutno prolazimo kroz "period fascinantnih promena".

"Ljudi sada shvataju da ne moraju da plate 600 dolara za vrhunski telefon i vrhunske performanse. Mi smo mnogo povoljnija alternativa premijum brendovima . Veoma smo samouvereni", rekao je Osterloh.

Njegove reči nisu bez pokrića, a glavno pokriće se zove Moto G - uređaj koji po pristupačnoj ceni ume da prkosi mnogim flagship uređajima današnjice. Na drugoj strani, argument Motorole je i to što preko svog novog vlasnika, kompanije Lenovo, ima lakši upliv na kinesko tržište.

"Ne možete biti veliki igrač, ako niste veliki u Kini. Mi možemo da koristimo poziciju Lenova u Kini i to je neverovatna prilika", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Nokia

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Motorola: Pazite se veliki, pašćete kao Nokia

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Feb.2015

Prvi čovjek kompanije Motorola Rik Osterloh prilično hrabro je izjavio da bi Samsung mogao biti sljedeći gigant na tržištu telefona koji će posrnuti. Osterloh je rekao da bi Samsung mogla da zadesi slična sudbina kao i nekadašnje lidere Siemens, Blackberry i Nokiju. "Svakih sedam godina, onaj...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.