Kako uraditi “force reset” na Ajfonu, Nokia Lumia ili Android uređajima?

Izvor: TehnoMagazine.com, 13.Jul.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako uraditi “force reset” na Ajfonu, Nokia Lumia ili Android uređajima?

Nekada davno, bilo je vrlo jednostavno “resetovati” mobilni uređaj – samo izvadite bareriju i stvar je rešena. Problem se javlja kada je baterija – integrisana?
Scenario 1 Koristite smartfon ili tablet uređaj. Odjednom, on se uspori, ne možete obaviti ni poziv, ili čak blokira. Problem možete rešiti u trenu ako skinete zadnju masku i izvadite bateriju. Uređaj ostane bez struje, pričekajte nekoliko sekundi, vratite bateriju, upalite uređaj i sve radi onako kako treba. >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazine.com <<
Scenario 2 Pojavili su se isti problemi kao u Scenariju 1, ali imate i jedan problem više – ne možete ukloniti bateriju jer se zadnja maska ne može skinuti. Takvih je uređaja sve više koji imaju bateriju koju ne možete izvaditi (npr. HTC One (M8), Google Nexus 5, Sony Xperia Z2, iPhone). I, kako ćete uraditi takozvani “force reset” odnosno ugasiti vaš mobilni uređaj na silu?
Rešenje postoji. Na žalost nije univerzalno za sve mobilne uređaje. Neki se smartfoni/tableti reboot-aju (ponovo pokreću) ako držite dugme za paljenje/gašenje nekoliko sekundi, dok kod drugih modela treba pritisnuti tačno određene tipke.
U nastavku možete videti kako se gasi pojedina vrsta/grupa smartfon uređaja. Imajte na umu kako je za ovakav način gašenja “na silu” potrebno držati neke tipke (ili više njih) i daleko duže od 10 sekundi. Naš savet je – budite strpljivi i ako ne uspete iz prve, pokušajte ponovno.
Kako uraditi “force reset” na mobilnim uređajima: • iPhone – držite istovremeno dugme za paljenje/gašenje i Home taster dok god se uređaj ne ugasi. Upalite ga kao i obično.
Samsung, LG, Huawei, Asus (Android modeli) – držite dugme za paljenje/gašenje dok god se uređaj ne ugasi. Upalite ga kao i obično.
Sony, HTC (Android modeli) – držite istovremeno dugme za paljenje/gašenje i tipku za pojačavanje zvuka dok god se uređaj ne ugasi. Upalite ga kao i obično (tipka za paljenje), ako se automatski ne upali. Inače, neki Sonijevi modeli imaju posebnu reset tipku. Primera radi, na Sony Xperia Z2 modelu ona je smeštena desno od slota za SIM, ispod poklopca.
Motorola i Nokia Lumia modeli – držite istovremeno dugme za paljenje/gašenje i tipku za utišavanje zvuka dok god se uređaj ne ugasi. Upalite ga kao i obično (dugme za paljenje), ako se automatski ne upali.

(TehnoMagazine.com)
Pogledaj vesti o: Nokia

Nastavak na TehnoMagazine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.