Kobna Noć veštica

Izvor: RTS, 01.Nov.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobna Noć veštica

Tri osobe poginule u Madridu, dve u Kolumbiji, a četiri povređene u Los Anđelesu tokom proslave Noći veštica.

U sinoćnoj proslavi Noći veštica u Madridu su poginule tri žene, a u Kolumbiji su poginula dvojica muškarca, dok je 37 osoba povređeno. U oružanom napadu u Los Anđelesu na Univerzitetu Južna Kalifornija ranjene četiri osobe.

U proslavi u madridskoj Areni, u stampedu koja je nasao, tri žene su poginule, a dve osobe su ozbiljno povređene, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Bi-Bi-Si.

Nije poznato šta je izazvalo metež, ali je prema nekim izveštajima, panika nastala kada je u masu bačena baklja.

U Kolumbiji su dva muškarca poginula kada je bomba, koju su nosili na biciklu, eksplodirala tokom proslave Noći veštica na glavnom trgu jednog kolumbijskog gradića, dok je 37 osoba ranjeno, od čega četrnaestoro dece, saopštile su vlasti Kolumbije.

Šef regionalne policije rekao je da su dvojica poginulih bili pripadnici bande koja se bavi trgovinom drogom, u sprezi sa levičarskim pobunjenicima u toj zemlji, i izgleda da su prerano detonirali bombu.

Eksplozija se desila noćas, dva bloka od centralnog trga gradića Pradere, u kolumbijskoj državi Valje del Kauka, gde se više od 5.000 dece okupilo da obeleži Noć veštica.

Prema rečima vlasti, izgleda da je na meti eksplozije bila policijska stanica u Praderi.

U Los Anđelesu na Univerzitetu Južna Kalifornija, u oružanom incidentu tokom proslave Noći veštica ranjene su četiri osobe, od kojih jedna teško.

Nakon incidenta, kako je naveo Univerzitet, zatvoren je ceo kompleks gde se nalaze fakulteti i studentski domovi, a svi studenti i zaposleni su ga napustili.

Policija je brzo stigla, jer u samom kampusu postoje patrole. Uhapšena jedna osoba osunjičena u vezi sa napadom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kolumbija: Prevremena detonacija ubila dvoje, 37 ranila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2012

BOGOTA -..Dva muškarca su poginula kada je bomba, koju su nosili na biciklu, eksplodirala tokom proslave Noći veštica na glavnom trgu jednog kolumbijskog gradića, dok je 37 osoba ranjeno, od čega četrnaestoro dece, saopštile su vlasti Kolumbije...Šef regionalne policije rekao je da su dvojica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.