U subotu Noć muzeja u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 17.Maj.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotu Noć muzeja u Nišu

Izložba "O - slobodi UM", otvara se u holu Narodnog pozorišta, a izložba „Krila Vilingrada – istorija vazduhoplovstva u Nišu“ biće otvorena u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ sutra u 18 sati.  Kulturnoj manifestaciji „Noć muzeja”, pridružuje se i Narodna biblioteka Stevan Sremac postavljanjem pet izložbi u prostorijama Biblioteke, koje posetioci mogu da vide sutra od 18 sati do 1 >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << iza ponoći.

Objekti Galerije savremene likovne umetnosti  sutra će biti otvoreni za posetioce od 17 sati do ponoći. U Oficirskom domu će posetioci moći da vide izložbu posvećenu umetnosti osamdesetih i devedesetih, a od 21 do 23 sata će di-džej puštati muziku iz tih godina. I u objektima Narodnog muzeja nas očekuju razne izložbe, kao i na Univerzitetu Singidunum.

Za posetioce Noći muzeja svoja vrata je otvorio i Nišvil džez muzej i to od 20 sati do 2 sata iza ponoći, a posetioci će moći da vide zbirku originalnih američkih izdanja najznačajnijih gramofonskih ploča - tematske celine posvećene Dušku Gojkoviću, Miši Blamu, Beniju Golsonu i drugim. Društvo arhitekata Niša svojim postavkama pridružuje se Noći muzeja, a posetioci će moći da vide fotografije o galerijama i muzejima Londona. Ovo je samo deo onoga što nas sutra očekuje u niškim galerijama, izložbenim prostorima i institucijama kulture.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.