Deveta beogradska Noć muzeja

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deveta beogradska Noć muzeja

Beogradska neonska Noć muzeja biće deveti put otvorena u najstarijoj ustanovi kulture u Srbiji, u Narodnoj biblioteci, 19. maja u 18 časova. Slogan Noći muzeja - "Odličan provod u muzejima".

Deveta beogradska neonska Noć muzeja biće biće održana pod proverenim sloganom "Odličan provod u muzejima".

Noć muzeja, koju sačinjavaju jedinstvene izložbe, koje se predstavljaju prvi put, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biće otvorena u najstarijoj ustanovi kulture osnovanoj u Srbiji, u Narodnoj biblioteci 19. maja u 18 časova.

Deveta manifestacija "Noć muzeja" u Beogradu obuhvatiće 67 lokacija sa više od 100 zanimljivih sadržaja, a prvi put će učešće uzeti Narodna biblioteka Srbije, Prva srpska opservatorija, Dečji muzej, Muzej srpskog lekarskog društva, dok će u Nacionalnoj galeriji biti izložena samo zabranjena "Svečana slika" Miće Popovića.

Jedan od osnivača "Noći muzeja" Ana Jovanović pozvala je posetioce da svoju turu 19. maja započnu od Narodne biblioteke Srbije, koja je pripremila program pod nazivom "Isključite telefone-ovo su tridesete" ili od Vojnog muzeja gde će biti predstavljene borilačke veštine ratnika Azije.

Ispred Narodne biblioteke Srbije posetioce će dočekati oldtajmeri, a organizatori obećavaju da će posetioci čim kroče u biblioteku zaboraviti da su u 21. veku.

Prva izložba biblioteke bez knjiga obuhvatiće gramofonske ploče, periodiku, fotografije, mape, oglase i reklame iz tridesetih godina prošlog veka, kao i šešire, cipele, a najavljen je i maskenbal, ples i celovečernji muzički program.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.