Zašto ženama rastu dlačice na bradi?

Izvor: Prva.rs, 06.Jan.2017, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto ženama rastu dlačice na bradi?

Prvo, niste same, iako mislite da jeste, zato što većina žena o tome ne govori.
"Dlake na bradi su rezultat kombinacije genetike i hormona. Muški hormoni u našem telu, kao i opšti hormonalni balans, igraju veliku ulogu u pojavljivanju tih dlačica", objašnjava Hedli King, dermatolog iz Njujorka.
U zavisnosti od toga koliko su vaši folikuli dlake osetljivi na hormone, dlačice će biti slabe ili jače, a to određuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << genetika. Dakle, ako vam je baka mučila muku sa njima, i vi ćete.
Te dlake na bradi mogu da počnu da rastu bilo kada, ali kod većine žena to će se desiti u kasnijem dobu, jer se tada menja i hormonalni balans, a najlakše rešenje je čupkanje. Ako ih ima više, možete se okrenuti laserskim tretmanima.
Sama pojava dlačica nije ništa alarmantno. Ali, ako se pojavljuju u pratnji neredovnih menstruacija, velike maljavosti svuda na telu i licu, i tvrdoglavih akni, moguće je da patite od sindroma policističnih jajnika, i svakako bi trebalo da se obratite lekaru.
Izvor: blic.zena

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.