YouTubeu prijeti kazna i do 200 miliona dolara

Izvor: Capital.ba, 01.Sep.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTubeu prijeti kazna i do 200 miliona dolara

NJUJORK, YouTube moraće platiti nagodbu od 150 do 200 miliona dolara zbog optužbi da je kršio prava privatnosti djece jer je njihove podatke prikupljao u svrhu boljeg ciljanja marketinških kampanja, javljaju  američki mediji, a prenosi Večernji list. Ako nagodbu u sporu koji je povela američka Savezna trgovačka komisija protiv YouTubeova vlasnika, kompanije Google, odobri ministarstvo pravde, biće najveća dosad u slučaju koji se tiče privatnosti djece. Pritužbu su protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << YouTubea podnijele aktivističke grupe koje se bave problemima privatnosti tvrdeći da je platforma za postavljanje videomaterijala prekršila zakone kojima se štiti privatnost djece prikupljajući podatke o svojim korisnicima mlađim od 13 godina a da za to nije dobila dozvolu njihovih roditelja. Službena objava o nagodbi trebala bi uslijediti ovaj mjesec a nastupila bi kao kulminacija nastojanja američkih regulatora da dokažu da Google nedovoljno štiti djecu od štetnog sadržaja i prikupljanja podataka preko platforme YouTube. Grupe koje su Google prijavile smatraju da je iznos kriminalno malen s obzirom na veličinu i prihode te kompanije. Večernji list   Чланак YouTubeu prijeti kazna i do 200 miliona dolara се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jutjubu preti kazna i do 200 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2019

Jutjub će morati da plati nagodbu od 150 do 200 miliona dolara zbog optužbi da je kršio prava privatnosti dece jer je njihove podatke prikupljao u svrhu boljeg ciljanja marketinških kampanja, izvestili su američki mediji, a prenosi Večernji list...Ako nagodbu u sporu koji je povela američka Savezna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.