Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terorista umro pred početak suđenja

NJUJORK - Vođa Al kaide Abu Anas al Libi umro je samo nekoliko dana prije početka sudskog procesa protiv njega u Njujorku zbog napada na američke ambasade u Africi 1998. godine.

Al Libi /50/ preminuo je u bolnici. On je bolovao od raka jetre.

On je uhapšen u Tripoliju u oktobru 2013. godine i tada je bio u vrhu liste najtraženijih terorista Federalnog istražnog birao / >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << FBI/ i za njim je bila raspisana novčana nagrada u iznosu od pet miliona dolara.

Al libiju je 12. januara trebalo da počne suđenje zbog napada na američke ambasade u Keniji i Tanzaniji 1998. godine kada je poginulo više od 220 ljudi.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Libijac optužen za napade na ambasade u Keniji i Tanzaniji umro pre suđenja

Izvor: Večernje novosti, 03.Jan.2015

Abu Anas el-Libi (49), protiv koga je američki federalni sud podigao optužnicu zbog umešanosti u napade Al Kaide na američke ambasade u Keniji i Tanzaniji 1998. godine, umro je od komplikacija nastalih posle operacije jetre, saopštila je danas njegova supruga. "Optužujem američku vladu...

Nastavak na Večernje novosti...

Umro lider Al Kaide otpužen za napade na ambasade SAD 1998.

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2015

Jedan od lidera Al Kaide Abu Anas el Libi (50) umro je samo nekoliko dana pred početak suđenja protiv njega u Njujorku za napade na američke ambasade u Keniji i Tanzaniji 1998, u kojima je ubijeno više od 220 ljudi, prenosi danas britanski Bi-Bi-Si (BBC)...Libi je umro juče u bolnici u kojoj se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.