Severna Koreja u UN: Ako nastavite, očekujte katastrofu

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja u UN: Ako nastavite, očekujte katastrofu

Njujork -- Izaslanik Severne Koreje u Ujedinjenim nacijama poručio je da bi SAD trebalo da očekuju "katastrofalne posledice", ukoliko nastave sa oštrom retorikom.

Kako je rekao, Severna Koreja ima pravo da testira svoje rakete, kao što je to učinila u utorak rano ujutru, kada je jedan projektil preleteo Japan.

Severnokorejski ambasador pri UN Ja Song Nam zatražio je ranije od Saveta bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da zakaže hitan sastanak povodom vojnih vežbi Seula i Vašingtona.

Na drugoj strani, SB UN će će održati hitan sastanak na zahtev SAD, Japana i Južne Koreje, nakon što je Pjongjang ispalio novu balističku raketu.

Zabrinutost je izrazila i Rusija.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SAD dovode Korejsko poluostrvo do EKSTREMNOG NOVOA EKSPLOZIJE"

Izvor: Blic, 29.Avg.2017

SAD dovode Korejsko poluostrvo do ekstremnog nivoa eksplozije, te je odgovor oštrim kontramerama opravdan, izjavio je severnokorejski ambasador u UN Han Tae Song...On je rekao da su iz SAD otvoreno priznali da imaju neprijateljske namere prema Severnoj Koreji i pokazali ih time što su organizovali...

Nastavak na Blic...

Ambasador Sjeverne Koreje u UN: Ako SAD nastave očekuju ih katastrofalne posljedice

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2017

NJUJORK - Predstavnik Sjeverne Koreje u Ujedinjenim nacijama poručio je da bi SAD trebalo da očekuju "katastrofalne posljedice" ukoliko nastave sa oštrom retorikom...Kako je rekao, Sjeverna Koreja ima pravo da testira svoje rakete, kao što je to učinila u utorak rano ujutru, kada je jedan projektil...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.