SVEČANI DOČEK Erbas koji će leteti za Njujork stiže danas u Beograd

Izvor: Blic, 11.Maj.2016, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEČANI DOČEK "Erbas" koji će leteti za Njujork stiže danas u Beograd

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla danas treba da sleti prvi širokotrupni avion za redovni intrekontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i Amerike, Beograda i Njujorka posle skoro četvrt veka.

Er Srbija će danas svečano dočekati novi avion "erbas A330" koji je spreman za letove za Njujork, a doceku i sletanju novog aviona prisustvovaće predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonacelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Letom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će u sredu upravljati kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije, navodi se u saopštenju ove kompanije.

"Erbas A330" je najveći avion u floti Er Srbije i ovaj avion će leteti na liniji između Beograda i Njujorka.

Er Srbija je jedina kompanija koja ima takav let u okruženju, a avion "erbas A330" iznajmljen je od Er Indije za pola miliona dolara mesečno.

Avion ima 254 sedišta u ekonomskoj i biznis klasi, mošže da primi 10 tona robe po letu pa je to i izazov za naše izvoznike, kažu u Privrednoj komori Srbije, naveo je RTS.

Najava leta za Ameriku probudila je i prodaju avio karata. Promotivna cena u nižoj sezoni je 440 evra za povratnu kartu, a to je nateralo i konkurenciju da snizi cenu karata posle dužeg vremena.

Prvi direktan let za Njujork planiran je za 23. jun, a predvideno je pet letova nedeljno.

Aerodom "Nikola Tesla" nabavio je veću kolicinu sigurnosne opreme, transportnih sredstva i nove avio-ulaze da bi letovi ka SAD bili što bolje realizovani.

Avion "erbas", iako je evropski proizvod, koriste najviše američki avioprevoznici. Jedan je od najpouzdanijih u klasi i među prvima je dobio sertifikat da samo sa dva motora može da leti prekookeanske rute.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SVEČANI DOČEK: Erbas koji će leteti za Njujork stiže danas u Beograd

Izvor: Kurir, 11.Maj.2016

...Er Srbija će danas svečano dočekati novi avion "erbas A330" koji je spreman za letove za Njujork, a doceku i sletanju novog aviona prisustvovaće predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić..Letom će u sredu upravljati...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.