Tesla dočekao našminkanu Er Srbiju - Hello NY

Izvor: B92, 11.Maj.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tesla" dočekao našminkanu Er Srbiju - Hello NY

Beograd -- Prvi avion tipa “erbas” A330 avio-kompanije Er Srbija sleteo je na pistu Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

Avion je svečano dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim topovima.

A330 poleteo je danas pre podne iz Abu Dabija za Beograd. On će od 23. juna leteti na liniji Er Srbije od Beograda do Njujorka

Avion je kupljen na lizing od indijskog Džet ervejza (koji je takođe u vlasništvu Etihada).

Ima 254 mesta, a nadležni su ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavljivali da je reč o najvećem avionu u ovom delu Evrope.

Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni intrekontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i Amerike, Beograda i Njujorka, posle skoro četvrt veka.

Karte su u prodaji od februara po cenama počev od 399 evra.

Tim letom su doputovali i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić. Letom je upravljao kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.

Avion će biti registrovan pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije, nakon čega će se vratiti u Abu Dabi, gde će biti završeno opremanje unutrašnjosti kabina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.