New York Daily News prodat za svega jedan dolar

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Sep.2017, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

New York Daily News prodat za svega jedan dolar

NJUJORK – Njujorški Daily News, tabloid poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan pre skoro 100 godina, prodat je za – svega jedan dolar, što je najnoviji znak opšteg meteža koji je nastao u sektoru američke štampe

Ugovor potpisan proteklog vikenda omogućio je kompaniji Tronc, u čijem su vlasništvu Los Angeles Times i Chicago Tribune, da praktično besplatno preuzme prvi američki dnevnik štampan u formatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << tabloida, prenosi AP.

Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu timu njujorškog Daily News-a u porodicu Tronc, i radujemo se saradnji s njima kako bi bili na usluzi novim čitalačkim krugovima, ali i doneli prihode našim akcionarima„, rekao je Džastin Dirborn, direktor grupe novinskih listova koja je ranije bila poznata kao Tribune Publishing.

Kompanija Tronc sa sedištem u Čikagu objavila je u ponedeljak uveče da je ugovor potpisan, dok je „New York Daily News tu vest objavio na svom sajtu.

New York Daily News, osnovan pre 98 godina, osvojio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za novinarstvo na usluzi javnosti, što je bila 11. Pulicerova nagrada dodeljena ovom listu, poznatom po intrigantnim naslovima, slavnim kolumnistima, izveštavanju o dešavanjima u gradu, a u poslednje vreme i po kritikama na račun predsednika SAD Donalda Trampa, napominje američka agencija.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.