Maler za malerom: Bono mora na hitnu operaciju

Izvor: Svet, 17.Nov.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maler za malerom: Bono mora na hitnu operaciju

Frontmen irske rok grupe U2 Bono uskoro treba da operiše nadlakticu koju je povredio za vreme vožnje bicikla u njujorškom Central parku, saopštio je bend.
Članovi grupe – gitarista Edž, basista Adam Klejton i bubnjar Lari Malen, nisu želeli da navedu detalje povrede. Grupa je zbog toga otkazala učešće u humorističkoj emisiji “Večernji šou” (Tonight Show) na američkoj televizijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << mreži En-Bi-Si.
“Bono (54) je povredio nadlakticu tokom vožnje bicikla u Central parku i mora da ide na operaciju. Sigurni smo da će se brzo oporaviti i uskoro se vraćamo”, naveli su članovi grupe koji su zahvalili voditelju šou programa Džimiju Falonu na razumevanju.
U2, osnovan krajem 1970-ih godina, do sada je prodao više od 120 miliona studijskih albuma i više od 50 miliona kompilacija i snimaka živih nastupa. Grupa je osvojila 22 muzičke nagrade Gremi, najviše posle američkog muzičara Stivija Vondera. Bend je politički aktivan, posebnu u oblasti ljudskih prava. Članovi grupe su aktivisti projekta protiv siromaštva “Make Poverty History”, a Bono je član organizacije DATA, koja se bavi otpisivanjem duga i sidom u Africi.
Bono, čije je pravo ime Pol Hjuson, humanitarno je aktivan u svom rodnom Dablinu, gde novčano pomaže pacijente koji su operisali aneurizmu, pucanje krvnog suda u glavi.
Autor: Life Content
Foto: AFP

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.