Renaultu važniji Nissan od FIAT-a

Izvor: B92, 22.Okt.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renaultu važniji Nissan od FIAT-a

Predsednik Renaulta Žan Dominik Senar je izjavio da je pokušaj oživljanja pregovora o spajanju kompanije sa Fiat-Chryslerom, od čega se odustalo u junu, u drugom planu, te da su prioriteti industrijski projekti na kojima treba da radi sa Nisanom.

"Danas, to pitanje nije na stolu", izjavio je Senar povodom potencijalnog obnavljanja pregovora o spajanju sa Fiatom, prenosi agencija Rojters.

Naveo je i da smanjenje Renaultovog udela u Nissanu, koji trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznosi 43,3 odsto, nije u samom vrhu njegovih prioriteta.

"Ništa se nikada ne može isključiti, ali to nije nešto na šta smo fokusirani", poručio je Senar.

Senar je, međutim, iskazao odlučnost da iduće godine podupre alijansu sa japanskim Nissanom.



"Moja opsesija je da alijansa oživi 2020. godine",
izjavio je Senar za radio Frans Inter, i dodao da bi potencijalni fijasko smatrao ličnim i timskim neuspehom.

Partnerstvo Renaulta i Nissana uzdrmalo je hapšenje bivšeg šefa tog saveza Karlosa Gosna u Tokiju pre skoro godinu dana, koji je optužen za finansijske malverzacije.

Otada se dve kompanije trude da poprave odnose i da se ponovo usredsrede na združene napore za smanjenje troškova i ulaganja u nove tehnologije.
Pogledaj vesti o: Nissan,   Fiat

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.